Το Παράρτημα του Ελληνικού ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια διοργανώνει αφιέρωμα στην κινηματογραφική τριλογία - «Ιφιγένεια», «Ηλέκτρα», «Τρωάδες»- του Μιχάλη Κακογιάννη, με χορηγία του ομώνυμου Ιδρύματος. Σκοπός του αφιερώματος είναι να γίνει γνωστή, κυρίως σε φοιτητές των κλασικών τμημάτων, η κινηματογραφική απόδοση των τριών τραγωδιών, τις οποίες διδάσκονται στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διάλεξη του Άχμεντ Μπαντάουι, Κοσμήτορα της Σχολής Θεάτρου και Κριτικής της Ακαδημίας Τεχνών του Καΐρου, με θέμα: «Η επίδραση του αρχαιοελληνικού μύθου στο σύγχρονο αιγυπτιακό δράμα».

Επίσης, από την επόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου έως και την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 19:30, θα προβληθούν οι τρεις ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη, στην κινηματογραφική αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αλεξάνδρειας.

Για το επόμενο διάστημα μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οι ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη θα προβληθούν στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, στα πανεπιστήμια Καΐρου, Ελ Άζχαρ και Άιν Σαμς καθώς και στο Τμήμα Κινηματογράφου της Ακαδημίας Τεχνών στο Κάιρο.

Πηγή: newsbomb.gr