Στον Ευρωπαϊκό Θεσμό «Νύχτες Μουσείων» συμμετέχει αύριο (Σάββατο 14 Μαΐου) το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι. Ο εορτασμός "Νύχτες Μουσείων" αποτελεί πλέον θεσμό, ο οποίος οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υλοποιείται κάθε χρόνο με συμμετοχή Μουσείων από όλη την Ευρώπη.

Το Μουσείο καλεί το Σάββατο 14 Μαΐου όλους τους φίλους των Μουσείων, τους φίλους της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του, οι οποίες φέτος υλοποιούνται παράλληλα με τον εορτασμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει αρχικά περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στον Πάρκο Σιγρίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς και ριζικά συστήματα δέντρων υποτροπικών φυτών, τα οποία πιστοποιούν την αυτοχθονία του Απολιθωμένου Δάσους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στον χώρο του Μουσείου, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν στην αίθουσα οπτικοαουστικών μέσων του Μουσείου την παρουσίαση της νέας διαδραστικής εφαρμογής με θέμα "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Το Μουσείο και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους" η οποία παρουσιάζει τον τρόπο δημιουργίας, τη μοναδικότητα και την παγκόσμια αξία του Μνημείου. Θα ακολουθήσει περιήγηση αλλά και διαδραστική περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου με θέμα "Ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών". Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με προβολή ντοκιμαντέρ.