Με μια χορογραφία εμπνευσμένη από το ιαπωνικό θέατρο Καμπούκι επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο διεθνής έλληνας χορευτής και χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης.

Το εύκτρατο μεσογειακό κλίμα δεν ευνοεί τον χορό. Η σχετική αρχή έχει επαληθευτεί κατ’ επανάληψη. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, μετρημένες πάντα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μία από αυτές είναι ο Αντώνης Φωνιαδάκης. Προικισμένος χορευτής με θητεία στο Μπαλέτο Μορίς Μπεζάρ της Λωζάνης και στο Μπαλέτο της Όπερας της Λυών, μεταπήδησε με επιτυχία στη χορογραφία σάρωσε τις διακρίσεις και τα χειροκροτήματα. Στις επιτυχίες του συγκαταλέγονται η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» για το Μπαλέτο του Μεγάλου Θεάτρου της Γενεύης και το «Echo» για το Martha Graham Dance Company. Τελευταία του –πολυδιαφημισμένη- δουλειά  η συνεργασία του με τον διάσημο σκηνοθέτη Ντάρρεν Αρονόφσκι στην ταινία «Νώε».

Η έλευση άρα του Φωνιαδάκη με το συγκρότημά του, Apotosoma Dance Co / Andonis Foniadakis, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ελληνική πρεμιέρα του έργου του «Wisteria Maiden» αποτελεί θετικό μήνυμα για τους φίλους του χορού. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια φρέσκια παράσταση, απολύτως σύγχρονη, χωρίς την συνήθη χρονοκαθυστέρηση.

 

Περί τίνος πρόκειται λοιπόν; Η χορογραφία παρακολουθεί την ιστορία μιας κοπέλας που κατοικεί μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής και ζωντανεύει με σκοπό να διεκδικήσει εκείνον που ερωτεύεται. Ο νέος, όμως, την απορρίπτει, κι αυτή, απελπισμένη, αποφασίζει να επιστρέψει στον πίνακα για πάντα. Αυτή είναι η «Wisteria Maiden», η «κόρη της γλυσίνας». Εμπνευσμένη από το ιαπωνικό θέατρο Καμπούκι, η χορογραφία χρησιμοποιεί άντρες χορευτές με μάσκες στους γυναικείους ρόλους, θέλοντας έτσι να τονίσει την έννοια της μεταμόρφωσης.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι τον Απρίλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Βελιγραδίου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Καλλιτεχνικός διευθυντής/χορογράφος: Αντώνης Φωνιαδάκης

Μουσική: Julien Tarride

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη 

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Κοστούμια: Τάσος Σωφρονίου

Δραματουργία: Νάσια Φουρτούνη

Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Βοηθός σκηνογράφου: Γιάννης Αρβανίτης

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Pierre Magendie, Nitsan Margaliot, Armando Disanto, David Essing, Joan Vercoutere.

«Wisteria Maiden», Apotosoma Dance Co / Andonis Foniadaki, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Aπριλίου στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ, 19 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 12 ευρώ (65+, πολύτεκνοι). Για κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 728233 και στο σάιτ www.megaron.gr.