Μετά το Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο με τις, διεθνούς σημασίας, εκθέσεις και το Ίδρυμα Κυδωνιέως με την παρουσίαση Ελλήνων δημιουργών, μετά τις σημαντικές εικαστικές εκδηλώσεις της Σύρου και με την αναμονή του ανοίγματος στην Ίο του Μουσείου Γιάννη Γαΐτη και Γαβριέλας Σίμωση, η Τήνος, από τα πιο όμορφα Κυκλαδονήσια, μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και της σύγχρονης τέχνης, με το άνοιγμα του «Μουσείου Κώστα Τσόκλη», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στο χωριό Κάμπος της Τήνου. Στο Μουσείο Τσόκλη, εκτός από την μόνιμη έκθεση έργων του καλλιτέχνη, θα παρουσιάζονται συστηματικά και έργα άλλων καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων.

Φέτος ειδικά, ο Κώστας Τσόκλης εμπνέεται από το σημερινό παγκόσμιο ανησυχητικό κλίμα και έχει δημιουργήσει μια νέα υποβλητική εγκατάσταση.

Παράλληλα με τις εκθέσεις, το Μουσείο θα διοργανώνει:

    * διαλέξεις από ιστορικούς Τέχνης και ανθρώπους του πνεύματος, της λογοτεχνίας, του θεάτρου κ. ά.,

    * σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με την Τέχνη και την Εκπαίδευση

    * κινηματογραφικές προβολές με θέμα τη ζωή μεγάλων καλλιτεχνών

    * θεατρικές και μουσικές παραστάσεις παρουσιάζονται στο Θέατρο στον Κουμάρο.

    * Καθημερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Το Μουσείο θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, καθώς και στη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (με το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος αφής για τα βλέποντα παιδιά του νησιού σε συνεργασία με το Μουσείο Αφής και το Φάρο Τυφλών Ελλάδος).

Το πρώην Δημοτικό σχολείο του Κάμπου στην Τήνο, επεκτάθηκε και μετεξελίχθηκε σε "Μουσείο Κώστα Τσόκλη". Το 2005 εντάχθηκε στις οριζόντιες δράσεις - μελέτες του προγράμματος "Θησέας".

Το 2008 ξεκίνησε το έργο σε σχέδια του Μάνου Περράκη και παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Στα εγκαίνια έχει προσκληθεί να παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
TAGS