Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens Every Week», που στοχεύει στην προώθηση της Αθήνας ως κορυφαίου μητροπολιτικού προορισμού.

Το Athens Every Week δημιουργεί θεματικές εβδομάδες, με πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλη την πόλη.

Την προσεχή Δευτέρα (16 Μαΐου) ξεκινά η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στο θέατρο (Theatre Week) και η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας συμμετέχει με τις ακόλουθες δράσεις:

 - Ξενάγηση στο Εθνικό Θέατρο

 Την Τετάρτη 18 Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στις σκηνές και στους χώρους του κτιρίου Τσίλλερ, να μάθουν για την ιστορία του και να μιλήσουν με το προσωπικό του θεάτρου. (Σημείο εκκίνησης: Γκαράζ Εθνικού Θεάτρου (οδός Κουμουνδούρου). Ώρα: 11.00. Είσοδος ελεύθερη)

  - Μειωμένα εισιτήρια για την "Τρισεύγενη"

  Την ίδια μέρα, μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης της «Τρισεύγενης» του Κωστή Παλαμά τα εισιτήρια θα διατίθενται στη μειωμένη τιμή των 13 ευρώ.

  - Συζήτηση πριν το Παραμύθι χωρίς όνομα

 Το Σάββατο 21 Μαΐου στις 13.30, στην Παιδική Σκηνή - Σκηνή Κατίνα Παξινού, πριν το «Παραμύθι χωρίς όνομα», θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά για την παράσταση και τη συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα. (Είσοδος ελεύθερη)