Ο κορυφαίος έλληνας χορογράφος παρουσιάζει το τελευταίο έργο του, «Wisteria Maiden», σε μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Μετά από τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο «δικός» μας Αντώνης Φωνιαδάκης ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την ομάδα του Apotosoma Dance Co / Andonis Foniadakis για να παρουσιάσει το έργο του «Wisteria Maiden». Ένα έργο εμπνευσμένο από το ιαπωνικό θέατρο Καμπούκι που παρακολουθεί την ιστορία μιας κοπέλας η οποία κατοικεί μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής και ζωντανεύει με σκοπό να διεκδικήσει εκείνον που ερωτεύεται. Ο νέος, όμως, την απορρίπτει, κι αυτή, απελπισμένη, αποφασίζει να επιστρέψει στον πίνακα για πάντα. Αυτή είναι η «Wisteria Maiden», η «κόρη της γλυσίνας». Εμπνευσμένη από το ιαπωνικό θέατρο Καμπούκι, η χορογραφία χρησιμοποιεί άντρες χορευτές με μάσκες στους γυναικείους ρόλους, θέλοντας έτσι να τονίσει την έννοια της μεταμόρφωσης.

Ο προικισμένος χορευτής και χορογράφος που έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο σημαντικά χορευτικά συγκροτήματα στον κόσμο, παρουσίασε το «Wisteria Maiden» για πρώτη φορά πέρυσι σε φεστιβάλ του εξωτερικού όμως η ελληνική πρεμιέρα θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Καλλιτεχνικός διευθυντής/χορογράφος: Αντώνης Φωνιαδάκης

Μουσική: Julien Tarride

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη 

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Κοστούμια: Τάσος Σωφρονίου

Δραματουργία: Νάσια Φουρτούνη

Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Βοηθός σκηνογράφου: Γιάννης Αρβανίτης

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Pierre Magendie, Nitsan Margaliot, Armando Disanto, David Essing, Joan Vercoutere.

«Wisteria Maiden», Apotosoma Dance Co / Andonis Foniadaki, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 29 Aπριλίου στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 35, 25, 20, 15 και 10 ευρώ. Για κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2310 895938-9, στα εκδοτήρια του Μεγάρου στην πλατεία Αριστοτέλους και στο http://www.ticketservices.gr/.