Εβδομήντα τρεις χορευτικές ομάδες, ενενήντα χορογραφίες, εικοσιπέντε μέρες χορού. Συμμετοχή ρεκόρ για το 10ο Φεστιβάλ Χορού που θα πραγματοποιηθεί από 18 Μαΐου έως 11 Ιουνίου, στην Αθήνα. Φέτος στο Φεστιβάλ συγκεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και όλοι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους χωρίς αμοιβή. «Με τη δικαιολογία της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία ότι η τέχνη είναι μια άχρηστη πολυτέλεια και οι δημιουργοί της περιττοί. Μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, από την οικονομική κατάρρευση, είναι η πνευματική. Η ευθύνη του πνευματικού κόσμου και των δημιουργών σε αυτές τις κρίσιμες εποχές είναι τεράστια» δήλωσε ο Πέτρος Γάλλιας, χορογράφος και Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Για πρώτη χρονιά στο Φεστιβάλ διοργανώνεται η εβδομάδα ATHENS DANCE WEEK από τις 22 έως τις 28 Μαΐου, στην καρδιά δηλαδή του Φεστιβάλ που θα εμπλουτιστεί με τις «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Στις 27 και 28 Μαΐου τέσσερις από τις ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα.

Μετά την παράσταση οι ομάδες καλούν το κοινό να συμμετέχει σε αυτοσχεδιαστικές χορογραφίες. Το 10ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας, του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.