Η χοροθεατρική παράσταση «Του μυαλού σου τα παιχνίδια» ανεβαίνει από την Πέμπτη 30 Απριλίου και κάθε Πέμπτη ως τις 28 Μαΐου στο θέατρο Χυτήριο.

Οι φίλοι της τέχνης της Τερψιχόρης έχουν πολλούς λόγους για να χαίρονται αυτές τις ημέρες. 14ο Φεστιβάλ Χορού από τη μία, Αντώνης Φωνιαδάκης από την άλλη (στη Θεσσαλονίκη), τσουπ κι ένα καινούργιο έργο στο Χυτήριο. Κι όταν λέμε καινούργιο, το εννοούμε. Πρόκειται για μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στην ποιητική συλλογή «Του μυαλού σου τα παιχνίδια» της Λαμπρινής Καρούσου (εκδ. Κέδρος), η οποία συμμετέχει στην παράσταση με πρωταγωνιστικό ρόλο. Η χορογραφία «παρακολουθεί» τα ποιήματα του βιβλίου, τα οποία αποδίδονται με σύγχρονο θεατρικό λόγο, υπό τους ήχους πρωτότυπης μουσικής. Το θέμα της παράστασης είναι η υπαρξιακή αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου και η αναζήτηση της ελευθερίας.

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Ερμηνεία – Χορός : Λαμπρινή Καρούσου, Δάφνη Μουρέλου

Μουσική – Σύνθεση : Βαγγέλης Μερτζάνης

Χορογραφία – Σκηνοθεσία : Χριστίνα Γεροσίδερη

Σχεδιασμός φωτισμού : Παναγιώτης Μανούσης

Χορεύουν με φιλική συμμετοχή : Βίβιαν Ανδρεά, Εύη Γερμανού,  Διδώ Ιωαννίδου, Δήμος Μαρμαράς.

Ηχογραφημένη ερμηνεία : Μαριστέλλα Σγουρού

Τραγούδι : Κυριακή Κωστούρου, Μαρία Παπαγεωργίου

Κοστούμια : Χάιδω Ζαφείρα

Οργάνωση παραγωγής : CooCoo Creations Κοιν.Σε.Π.

 

«Του μυαλού σου τα παιχνίδια», Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (στάση μετρό: Κεραμεικός), τηλ. 2103412313, 695 1787821. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από την Πέμπτη 30 Απριλίου και κάθε Πέμπτη έως 28 Μαΐου στις 7.45 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10€ (την ίδια ημέρα), 8€ (προκράτηση).