Για πρώτη φορά, έργο τέχνης, που βρίσκεται στα θερινά ανάκτορα της πρώην βασιλικής οικογένειας στη Δεκέλεια, φιλοξενείται επίσημα σε έκθεση στο μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για μία θαλασσογραφία του Έλληνα ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, που έχει περιληφθεί στην αναδρομική έκθεση, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του.

Μέσα από τα ζωγραφικά του έργα, ιστορικά έγγραφα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει για πρώτη φορά το έργο ενός ιδιαίτερα προικισμένου δημιουργού που χάθηκε τόσο πρόωρα στα 26 του χρόνια (1852-1878).

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου, φιλοξενούνται επίσης έργα της μητέρας του Ελένης Μπούκουρα- Αλταμούρα, της πρώτης Ελληνίδας αβαν γκαρντ καλλιτέχνιδος του 19ου αιώνα, του πατέρα του Σαβέριο και του αδελφού του Αλέξανδρου.

Στην έκθεση εκτίθενται συνολικά 150 έργα, ενώ γίνεται προβολή της ταινίας "Ελένη Μπούκουρα - Αλταρούμα: Η πρώτη ελληνίδα ζωγράφος", της Κλεώνης Φλέσσα. Παράλληλα γίνεται προβολή βίντεο με τα έργα της Ελένης και του Ιωάννη Αλταμούρα, και ενός κοινού τετραδίου, επίσης μιλάει η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, δύο απόγονοι της οικογένειας και η επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Κυπραίου.

Σήμερα Κυριακή, ξεναγήθηκαν στην έκθεση και μέλη του συλλόγου "Φίλοι του κτήματος Τατοίου"