Για εκείνους που, φρονίμως ποιούντες, θέλουν να έχουν εγκαίρως στο χέρι τα εισιτήρια των παραστάσεων που έχουν ξεχωρίσει, η προπώληση εισιτηρίων για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αρχίζει το Σάββατο 2 Μαΐου.

Μπορεί ο καιρός να μην είναι ακόμα όσο καλοκαιρινός θα ήθελε κανείς, και η προοπτική των παραστάσεων al fresco να μοιάζει σχετικά μακρινή, όμως τα φαινόμενα απατούν. Ο Μάιος απέχει μόλις μία ημέρα και, από εκεί, ο Ιούνιος είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Και τον Ιούνιο, ως γνωστόν, αρχίζει να ρολάρει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ εγκαινιάζεται με, μεταξύ άλλων, δύο από τις πιο «επιθυμητές» παραστάσεις της σεζόν:

Το Ηρώδειο ξεκινάει τις «εργασίες» του με την περίφημη αποχαιρετιστήρια παράσταση της Συλβί Γκιλλέμ «Life in Progress». Η χορεύτρια, που σε ηλικία 16 χρονών εντάχθηκε στο δυναμικό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού όπου την «ανακάλυψε» ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αποφάσισε να κρεμάσει τις πουέντ της στο τέλος μιας μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας η οποία θα διέλθει από την Αθήνα στις 3 και 4 Ιουνίου.

Στον φιλόξενο χώρο της Πειραιώς 260, από την άλλη, από 1ης έως 4 Ιουνίου θα παιχτεί σε επανάληψη η «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, μια παράσταση που ενθουσίασε το περσινό καλοκαίρι, πλην όμως άφησε πολλούς παραπονεμένους αφού οι θέσεις ήταν λιγοστές και η ζήτηση δυσανάλογα μεγάλη.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι τυχεροί που θα απολαύσουν τις δύο παραστάσεις, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι εκείνοι που θα ενεργήσουν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Εν ολίγοις, όσοι θα σπεύσουν από το Σάββατο 2 Μαΐου να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, στα εκδοτήρια και στα συνεργαζόμενα καταστήματα, είτε με χρέωση πιστωτικής κάρτας από τηλεφώνου και online.

INFO

Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε:

  • Στα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00. (τα εκδοτήρια στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο δεν θα ανοίξουν ακόμα).
  • Στο τηλέφωνο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00.
  • Στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.
  • Στα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores.

«Φτιάξε το δικό σου Πακέτο»

Για τους φίλους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ισχύουν οι παρακάτω προσφορές:

  • Για πακέτο 3 παραστάσεων: έκπτωση 5% συνολικά
  • Για πακέτο 4 παραστάσεων: έκπτωση 7% συνολικά
  • Για πακέτο 5 παραστάσεων: έκπτωση 10% συνολικά   

Για την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη από την Εθνική Λυρική σκηνή η προπώληση θα αρχίσει κατ’ εξαίρεση στις 22 Ιουνίου.