Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων ήταν την Τετάρτη 18 Μαΐου και ο Σταμάτης Κραουνάκης υψώνει τη δική του φωνή για τη διάσωση του Θεατρικού Μουσείου και Κέντρο Μελέτης Θεάτρου. Μαζί με τη «Σπείρα- Σπείρα», τη μουσικοθεατρική του ομάδα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, στο υπόγειο του οποίου στεγάζεται το μουσείο, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί το λουκέτο στην «κιβωτό του πολιτισμού», όπως το χαρακτηρίζει.

Στη μουσικοθεατρική διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν άνθρωποι του θεάτρου και της πολιτιστικής ζωής του τόπου, που συσπειρώνονται για να επιτύχουν τη διάσωσή του.

«Σε κάθε αποκλεισμό η κιβωτός του θεάτρου θα επιπλεύσει. Το Μουσείο δε θα κλείσει! Δε θα το αφήσουμε να κλείσει! Δε θα εγκαταλείψουμε στην τύχη τους τριών αιώνων πολύτιμη ιστορία και μοναδική μνήμη!», αναφέρει σε σημείωμά του ο συνθέτης.

Το θεατρικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1938 από την Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Στεγάζεται σε ένα χώρο 800 τ.μ. και φιλοξενεί θεατρικό υλικό τριών αιώνων, από το 1750 μέχρι τις μέρες μας.