Ενα από τα διασημότερα καλλιτεχνικά ιδρύματα της Ρωσίας, το συγκρότημα του «Κόκκινου Στρατού» του Αλεξαντρόφ έρχεται στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει τρεις μοναδικές παραστάσεις, 1, 2 και 3 Ιουνίου, στο θέατρο Μπάντμιντον. Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα αποτελείται από ορχήστρα, χορωδία και χορευτικό σύνολο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ορχήστρας είναι ο αρμονικός συνδυασμός των ρωσικών παραδοσιακών οργάνων με τα ξύλινα και τα χάλκινα πνευστά. Ο συνδυασμός αυτός έχει προσδώσει στο ρεπερτόριό της μεγάλο εύρος, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από δύο χιλιάδες συνθέσεις. Μπορεί να παίξει, με την ίδια δεξιοτεχνία, από πατριωτικά και επαναστατικά μέχρι παραδοσιακά τραγούδια και από θρησκευτικές συνθέσεις μέχρι κλασικά έργα Ρώσων αλλά και ξένων συνθετών.

Η δε χορωδία του συγκροτήματος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Βασικά χαρακτηριστικά της, οι ιδιαίτερα υψηλές φωνητικές δυνατότητες, η αρμονία, η καθαρότητα του ήχου αλλά και ο συναισθηματισμός.

Τη δική της, ξεχωριστή πινελιά στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα βάζει και η χορευτική ομάδα του συνόλου με τις εμπνευσμένες χορογραφίες που καταφέρνουν πάντα να ξεσηκώνουν το πολυπληθές κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις τους.

Είναι όλα αυτά μαζί που έχουν προσδώσει πολύ μεγάλο κύρος στο συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού που ιδρύθηκε τι 1928 και αρχικά αποτελούνταν από μόνο 12 μέλη.

Σήμερα το συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού αποτελείται από 125 μέλη.


Πηγή: ethnos.gr