current views are: 1

18 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:29

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της «Ωραίας Κοιμωμένης»

Το πασίγνωστο παραμύθι σε μουσική Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Πετιπά ανεβαίνει από το Royal Moscow Ballet στο Θέατρο Badminton από Παρασκευή 22 Μαΐου.

Δημοσίευση 11:29’
αρθρο-newpost

Το πασίγνωστο παραμύθι σε μουσική Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Πετιπά ανεβαίνει από το Royal Moscow Ballet στο Θέατρο Badminton από Παρασκευή 22 Μαΐου.

Το πασίγνωστο παραμύθι σε μουσική Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Πετιπά ανεβαίνει από το Royal Moscow Ballet στο Θέατρο Badminton από Παρασκευή 22 Μαΐου.

Το περίφημο μπαλέτο των Τσαϊκόφσκι – Πετιπά, που έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 15 Ιανουαρίου του 1890 για να κάνει στη συνέχεια τον γύρο των μεγαλύτερων θεάτρων του κόσμου σε εκατοντάδες εκδοχές, με ερμηνευτές τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού χορού, ανεβαίνει και στην Αθήνα για τρεις μόνο παραστάσεις στο τέλος της εβδομάδας. Η τρυφερή ιστορία της πριγκίπισσας Αυγής που την ημέρα της βάφτισής της την καταριέται η κακή μάγισσα Καραμπός να πεθάνει μόλις θα κλείσει τα 16, όμως η καλή νεράιδα Πασχαλιά μετατρέπει την κατάρα και ορίζει ότι η πριγκίπισσα θα πέσει σε βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια μέχρι που θα έρθει ένας πρίγκιπας να την ξυπνήσει με ένα φιλί, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Θεάτρου Badminton από τους χορευτές του Royal Moscow Ballet με τη συμμετοχή χορευτών από τα σημαντικότερα μπαλέτα της Μόσχας.

 

Η «Ωραία Κοιμωμένη», το δεύτερο από τα τρία μπαλέτα που συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι –τα άλλα δύο είναι η «Λίμνη των Κύκνων» και ο «Καρυοθραύστης»- είναι από τα πιο δημοφιλή χορευτικά έργα σε όλο τον κόσμο το οποίο έχουν απολαύσει εκατομμύρια θεατές. Η σύγκρουση των δυνάμεων του καλού και του κακού, η παραμυθένια πλοκή, η έντονη συγκίνηση και το αίσιο τέλος της περιπέτειας της πριγκίπισσας συγκινούν και θα συνεχίσουν να συγκινούν θεατές όλων των ηλικιών που μαγεύονται από το επιβλητικό θέαμα και την εξαίσια μουσική.

Η παρουσία εδώ του συγκροτήματος Royal Moscow Ballet αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να απολαύσει ζωντανά αυτή τη μουσικοχορευτική φαντασμαγορίας σε έναν χώρο όπως το Θέατρο Badminton που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για το ανέβασμα ενός τόσο απαιτητικού και πολυπρόσωπου θεάματος.

 

Oι τρεις πρώτοι που θα στείλουν τον τίτλο της παράστασης και το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση (20:30 μ.μ.) την Παρασκευή 22 Μαΐου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ.

«Η Ωραία Κοιμωμένη» από το Royal Moscow Ballet, Θέατρο Badminton,  Άλσος Στρατού – Γουδή, τηλ. 210 8840600. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαΐου στις 20:30 και Κυριακή 24 Μαΐου στις 17:30. Τιμές εισιτηρίων: 40, 32, 24 και 16 ευρώ αναλόγως ζώνης το κανονικό και 20, 16, 12 και 8 ευρώ αναλόγως ζώνης το φοιτητικό/μαθητικό. Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. Προπώληση εισιτηρίων: Στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, στο τηλ. 210 8840600 και στις διευθύνσεις abcd.gr και viva.gr.

 


σχετικα αρθρα