Καλά τα νέα για το Θεατρικό Μουσείο. Υστερα από την προχθεσινή συνάντηση του προέδρου του, Κώστα Γεωργουσόπουλου, με τη γενική γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Τ, Λίνα Μενδώνη, και αρμόδια ομάδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ βρέθηκε η λύση για τη σωτηρία του. Η πρόταση που έγινε από το υπουργείο ήταν να αναλάβει το Μουσείο κάποιος εποπτευόμενος φορέας (το Εθνικό Θέατρο ή η Εθνική Λυρική Σκηνή), ούτως ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Από ό.τι φαίνεται και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες σε μια τέτοια προοπτική. «Ηταν κάτι που το αποζητούσαμε», λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

250.000 ευρώ
Επίσης, το υπουργείο θα δώσει άμεσα 250.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση για να αντιμετωπιστούν κάποια από τα χρέη του Μουσείου, ενώ γίνονται κινήσεις για να διευθετηθεί και το υπόλοιπο χρέος.

Η νέα συνάντηση με τους φορείς του ΥΠ.ΠΟΤ, για να βρεθεί το νομικό πλαίσιο ένταξης του Θεατρικού Μουσείου σε εποπτευόμενο φορέα, έχει οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε το ΥΠ.ΠΟ.Τ θα ανακοινώσει και το νέο καθεστώς των επιχορηγήσεων για το θέατρο, καθώς και την πολιτική θεάτρου την οποία θα ακολουθήσει εφεξής.

Πάντως, η μουσική και θεατρική διαμαρτυρία για να μην κλείσει το Θεατρικό Μουσείο θα γίνει σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη, της «Σπείρα-Σπείρα» και ανθρώπων του θεάτρου, στην πλατεία μπροστά από το Θεατρικό Μουσείο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50/5.00 μ.μ. ).


Πηγή: ethnos.gr