current views are: 1

11 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:35

«Πενθεσίλειες…» στην Αθήνα

Ο μύθος της βασίλισσας των Αμαζόνων γίνεται χορός, μουσική και θέατρο από τη διάσημη χορογράφο Κατρίν Ντιβερρές

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

Ο μύθος της βασίλισσας των Αμαζόνων γίνεται χορός, μουσική και θέατρο από τη διάσημη χορογράφο Κατρίν Ντιβερρές

Ο μύθος της βασίλισσας των Αμαζόνων γίνεται χορός, μουσική και θέατρο από τη διάσημη χορογράφο Κατρίν Ντιβερρές

Με όχημα τον μύθο της Πενθεσίλειας, της βασίλισσας των Αμαζόνων που κατά μία εκδοχή πολέμησε στον Τρωικό Πόλεμο στο πλευρό των Τρώων –αυτά τα λέει ο Βιργίλιος- , ο Κλάιστ δημιούργησε το 1808 το πιο αυτοβιογραφικό από τα έργα του. Σε αυτό η πολεμοχαρής Αμαζόνα και ο Αχιλλέας επιδίδονται σε έναν ανηλεή ερωτικό πόλεμο μέχρις εσχάτων. Ο Αχιλλέας θα πεθάνει στα χέρια της Αμαζόνας του η οποία θα δώσει στη συνέχεια τέλος στη ζωή της. Το έργο ονομάζεται «Πενθεσίλεια» και έχει εμπνεύσει μέχρι τώρα αμέτρητες διασκευές.

 

Η Κατρίν Ντιβερρές, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ευρώπη σήμερα στον κόσμο του χορού, μαθήτρια του Μορίς Μπεζάρ και του Καζούο Όνο, δίνει τη δική της χοροθεατρική εκδοχή του έργου του μεγάλου Γερμανού δραματοποιού. Στόχος της να φωτίσει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας ταυτότητας, έξω από τους στερεοτυπικούς ρόλους και τις κοινωνικές υπαγορεύσεις.

Το όραμα της Ντιβερρές, που έρχεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα προσκεκλημένη του Φεστιβάλ Αθηνών, υπηρετούν επί σκηνής εννιά χορευτές και χορεύτριες.

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Χορογραφία: Catherine Diverrès

Σκηνογραφία: Laurent Peduzzi

Πρωτότυπη μουσική: Jean-Luc Guionnet, Seijiro Murayama

Φωτισμοί: Marie-Christine Soma

Κοστούμια: Cidalia Da Costa

σε συνεργασία με τους Claude Gorophal, Anne Yarmola

Ερμηνεύουν: Alessandro Bernardeschi, Francesca Mattavelli, Capucine Goust, Akiko Hasegawa, Pilar Andres Contreras, Thierry Micouin, Rafael Pardillo, Tamara Stuart-Ewing, Emilio Urbina

 

Παραγωγή: Compagnie Catherine Diverrès – Αssociation d’Octobre

Συμπαραγωγή: Théâtre Anne de Bretagne / Scène Conventionnée – Vannes, Théâtre Νational de Chaillot, Le Volcan / Scène Nationale du Havre

«Πενθεσίλειες…» , Πειραιώς 260 (Δ), 13 και 14 Ιουνίου, ώρα 21.00.  Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).  Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr,  τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00, από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)  και από τα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα καταστήματα PUBLIC, τα  βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores.


σχετικα αρθρα