Ο μεγάλος πολιτιστικός φορέας της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 το οποίο περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες πέφτουν βροχή οι «προγραμματικές δηλώσεις» εκ μέρους των κύριων πολιτιστικών φορέων της χώρας. Με τους απαραίτητους «αστερίσκους» βέβαια, αφού η οικονομική στενότητα και η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε ακυρώσεις, αναβολές και συμπτύξεις  προγραμμάτων.

Η ανακοίνωση του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου ήρθε και φέτος χωρίς καθυστέρηση και περιέχει πολλές και σημαντικές δράσεις και εκδηλώσεις για ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων.  Σε αυτό μπορεί να βρει κοντσέρτα κλασικής μουσικής, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπερα («Νόρμα»), θεατρικές παραστάσεις και ενήλικες και παιδιά,  προβολές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνεργασίες με άλλους φορείς της πόλης (International Mime Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών), εκθέσεις, χορό,  τζαζ και ροκ από νεανικά συγκροτήματα, ακόμα και μιούζικαλ («Mamma Mia!»). Στα θετικά του προγράμματος και η συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από πολλές χώρες πλάι στις ντόπιες «δυνάμεις».

Στις επί μέρους εκδηλώσεις –ή στους κύκλους εκδηλώσεων- θα αναφερθούμε αναλυτικά όλο το επόμενο διάστημα. Για την ώρα θα αρκεστούμε να επισημάνουμε τρεις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο και αξίζουν την προσοχή σας.

  • Gala αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας (Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής) την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Γεώργιος Βράνος, ενώ σολίστ θα είναι οι Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) και Άκης Λαλούσης (βαρύτονος).
  • «Norma» του Vincenzo Bellini (Μ2 - Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι: Τζένη Δριβάλα (Νόρμα), Κασσάνδρα Δημοπούλου (Ανταλτζίζα), Φίλιππος Μοδινός (Πολιόνε), Γιάννης Νάκος (Οροβέζο), Ιορδάνης Καρακασίδης (Φλάβιο) και Ελευθερία Λαγιόκαπα (Κλοτίλδη).
  • ‘Εργα Haydn, Schubert, Strauss, Sibelius και Haas από το Baltic εντάσσεται στον Κύκλο Μουσικής Δωματίου.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Ο.Μ.Μ.Θ. για το προσεχές διάστημα ΕΔΩ.