Κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ στο μικρό θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ). Όπως είναι ήδη γνωστό, στο μικρό θέατρο θα δοθούν, από 1 έως 23 Ιουλίου, οι εξής εκδηλώσεις: 1-2 Ιουλίου: Συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει τα τραγούδια του στη λιτή, πρωταρχική μορφή τους. Συμμετέχουν στο βιολί ο Μιχάλης Βρέττας, στο κοντραμπάσο ο Μιχάλης Καλκάνης και στο μπουζούκι, τζουρά και ούτι ο Νίκος Πασσαλίδης

8-9 Ιουλίου: Η Μόνικα θα παίξει τραγούδια από τους δίσκους της Avatar και Exit.

15-16 Ιουλίου: Πρωτότυπη συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Vassiliko.

22-23 Ιουλίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, η οποία συμμετέχει και στην παράσταση μαζί με τους ηθοποιούς Τάσο Αντωνίου, Εβελίνα Αραπίδου, Θεοδώρα Ευγενάκη, Αγαπητό Μανδαλιό και Σπύρο Παπαθεοδώρου.

Όσο για τις εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που ξεκινούν την 1 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 6 Αυγούστου, αυτό που απομένει είναι η κατάθεση των αιτημάτων για τα σκηνικά και η ακόλουθη έγκρισή τους από το ΚΑΣ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής παραστάσεις:

1-2 Ιουλίου: Ο Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζει την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του στην Επίδαυρο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

8-9 Ιουλίου: Η παράσταση «Μικρά Διονύσια» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ΚΘΒΕ. Η σύνθεση κειμένων είναι του Κώστα Γεωργουσόπουλου και η σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα και του Γρηγόρη Κραντινάκη. Ερμηνεύουν ο Γιώργος Αρμένης, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, η Ταμίλα Κουλίεβα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιάννης Μαλλούχος, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Ψαρράς.

   
15-16 Ιουλίου: Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί την παράσταση «Σκηνοβάτες», σε μουσική Θοδωρή Οικονόμου, στίχοι τραγουδιών Αφροδίτης Μάνου και χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού. Συμμετέχουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως η Νένα Μεντή, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Νίκος Κουρής, η Τάνια Τρύπη κ.α.


22-23 Ιουλίου: Η «Μήδεια» του Ευριπίδη ανεβαίνει από το Απλό Θέατρο σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου και ηθοποιούς την Αμαλία Μουτούση, τον Χρήστο Λούλη, τον Άρη Λεμπεσόπουλο κ.α.

   
29-30 Ιουλίου: Στο πλαίσιο του The Bridge Project, ο Σαμ Μέντες σκηνοθετεί τον «Ριχάρδο τον Γ'» του Σαίξπηρ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Κέβιν Σπέισι.

   
5-6 Αυγούστου: Το Εθνικό Θέατρο και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός ανεβάζουν την παράσταση «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη. Ερμηνεύουν οι Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θοδωρής Αθερίδης, Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη και Θεοδώρα Τζήμου.