Το καλοκαίρι πλησιάζει και μπορεί η οικονομική κρίση να έχει αγγίξει τον ελληνικό λαό, οι μουσικές συναυλίες όμως που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι και πάλι εδώ να προσφέρουν μικρές στιγμές ξεγνοισιάς από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Από τα πιο δυναμικά και ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα του φετινού καλοκαιριού είναι αυτό του Δημήτρη Μητροπάνου, του Γιάννη Κότσιρα και του Δημήτρη Μπάση.

Τρεις εξαιρετικές ανδρικές φωνές μαζί, στην ίδια σκηνή, με ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια. Η πρώτη τους μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα θα βρεθούν στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης.

Πολυαναμενόμενη και η επανεμφάνιση των Πυξ Λαξ, που αρκετά χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό χωρισμό τους συναντώνται και πάλι μαζί στη σκηνή «λαβωμένοι» από την απουσία του Μάνου Ξυδούς, στον οποίον άλλωστε και αφιερώνουν τον τελευταίο αυτό κύκλο συναυλιών τους ως συγκρότημα. Η μίνι περιοδεία τους θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου από τα Γιάννενα.

Η κεντρική αθηναϊκή συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ έχουν επίσης προγραμματίσει λάιβ σε Θεσσαλονίκη (7/9), Πάτρα (17/9) και Κρήτη (26/9).

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι όμως θα έχουμε μαζί μας και τους αδελφούς Κατσιμίχα. Ο Χάρης και ο Πάνος, που ξαναβρέθηκαν πέρσι, ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια, επιθυμούν να επικοινωνήσουν και φέτος από κοινού με τον κόσμο.

Στις 20 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα αγαπημένα τραγούδια τους στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 22 θα παίξουν στον «Μύλο» της Θεσσαλονίκης και στις 27 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πιστοί στην αγάπη τους για τις καλοκαιρινές συναυλίες παραμένουν τόσο ο Σωκράτης Μάλαμας, τον οποίο θα δούμε στις 29 Ιουνίου στον Λυκαβηττό, όσο και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου που θα παίξει, μεταξύ άλλων, στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 17 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη.

«Ρεμίξ»
«Τα ρι ρα» θα τραγουδά το καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η ερμηνεύτρια θα πραγματοποιήσει συναυλίες με βασικό στόχο την παρουσίαση των τραγουδιών του νέου της άλμπουμ, στο οποίο η ίδια, για πρώτη φορά, έχει γράψει τη μουσική.

Για πρώτη φορά φέτος θα βρεθούν στην ίδια σκηνή ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης, οι οποίοι θα δώσουν συναυλίες.

Συναυλίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα δώσουν επίσης η Τάνια Τσανακλίδου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με το πρόγραμμα «Ρεμίξ», οι «Ονιράμα», ο Κώστας Μακεδόνας με τον Γιώργο Θοεφάνους, η Γλυκερία, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μύρωνας Στρατής, η Τάμτα, ο Γιώργος Μαζωνάκης, οι Imam Baildi κ.ά.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δεν θα πραγματοποιήσει φέτος περιοδεία, θα δώσει όμως κάποιες λίγες συναυλίες συνοδευόμενη από τέσσερις μόνο μουσικούς (5 Ιουνίου στο Θέατρο Παπάγου, 20 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών, 13 Αυγούστου Σάννη Χαλκιδικής).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένουμε και τη μουσική σύμπραξη της Δήμητρας Γαλάνη και του Βασιλικού, οι οποίοι θα ξεκινήσουν με δύο παραστάσεις στη Μικρή Επίδαυρο, στις 15 και 16 Ιουλίου. Πρωταθλητής, εδώ και χρόνια, των καλοκαιρινών συναυλιών, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν θα μπορούσε παρά να δώσει και φέτος το «παρών». Ο καλλιτέχνης θα επισκεφθεί κάποιες ελληνικές πόλεις. Η πρώτη καλοκαιρινή του συναυλία στην Αθήνα θα γίνει στις 29 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», ενώ τη μεγάλη συναυλία του στον Λυκαβηττό την έχει προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μόνικα και η Δήμητρα Γαλάνη θα εμφανιστούν στη Μικρή Επίδαυρο, για ένα διήμερο ο καθένας, 1-2, 8-9 Ιουλίου και 15-16 Ιουλίου αντίστοιχα.Πηγή: etnhos.gr