Για την καθοριστική συμβολή του στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της εικαστικής παρέμβασης θα τιμηθεί στις 7 Ιουνίου ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης από το «Ίδρυμα Ευγενίδου», με την αφορμή της έκθεσης έργων ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «ΝΑTURA 2011» που θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα. Η έκθεση συμπληρώνει -σύμφωνα με τους διοργανωτές- «την πολιτιστική διάσταση του Ιδρύματος, αλλά και καταγράφει τον παραδοσιακά, φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό του, που φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως «Παγκόσμιο Έτος Δασών».

Οι 42 συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιλέχθηκαν ώστε τιμητικά να τον «συνοδεύσουν» με τα δικά τους έργα. Πολλοί από αυτούς υπήρξαν μαθητές του Τέτσης, άλλοι απλώς θαυμαστές του και δεν είναι λίγοι, όσοι εμπνεύσθηκαν από τις δημιουργίες του. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Άρης Αλεξόπουλος.

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγή θα φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, από 7 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2011.