Με την προβολή της ταινίας που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σάμο από το Ίδρυμα "YEHUDI MENUHIN", και αφορούσε τις συναυλίες των νέων μουσικών του ιδρύματος που έπαιζαν για 4 ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, και με παράλληλη προβολή εικόνων από τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, τιμήθηκε στο Μόναχο το φεστιβάλ "Ηραία - Πυθαγόρεια", για τη φιλοξενία που παρείχε σε μία τόσο πετυχημένη εκδήλωση. Ο Kurt Schwarz και η Chiona Ξανθοπούλου - Schwarz, οι οποίοι είχαν όλη την ευθύνη της οργάνωσης των εκδηλώσεων στη Σάμο, αλλά και της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο Μόναχο, ανακοίνωσαν ότι στις φετινές εκδηλώσεις θα έρθουν εκτός των νέων μουσικών του ιδρύματος MENUHIN, και οι νέοι από την Όπερα του Μονάχου, προσδίδοντας έτσι ένα ιδιαίτερο κύρος στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν από 9 μέχρι 14 Αυγούστου και πάλι στο Αρχαίο Θέατρο.

Ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο κ. Schwarz αναφέρθηκε στην επιτυχία των περυσινών εκδηλώσεων στη Σάμο και τόνισε ότι από την πλευρά τους θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να καθιερωθεί αυτή η προσπάθεια ως θεσμός που θα βοηθήσει το νησί.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση στο Μόναχο, τα "Ηραία - Πυθαγόρεια" εκπροσωπήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Μαργιωρή, ο οποίος τόνισε στους παρευρισκομένους ότι υπάρχουν οι δυνατότητες μιας στενής συνεργασίας ανάμεσα στους διοργανωτές των εκδηλώσεων και τους φορείς της Σάμου, έτσι ώστε και οι εκδηλώσεις να έχουν την επιτυχία που προσδοκούν οι διοργανωτές, αλλά και η Σάμος να έχει την προβολή και τη διαφήμιση που της αξίζει, σαν τόπος της Ιωνίας γης και σαν γενέθλια γη μεγάλων ανδρών, όπως ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος κι άλλοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την τοπική κυβέρνηση της Βαυαρίας, εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών εφημερίδων, τουριστικοί παράγοντες, η πρόεδρος του Ιδρύματος "YEHUDΙ MENUHIN" και εκπρόσωποι άλλων πνευματικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι όλο το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται από τη γερμανική πλευρά. Στις φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να παρευρεθεί ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ενώ έχουν γίνει ήδη επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για εκπροσώπηση σε υπουργικό επίπεδο.
TAGS