current views are: 7

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση15:20

Τα παιδιά παίζουν κινούμενα σχέδια στο Γκάζι (δωρεάν)

Δημοσίευση 15:20’

Η Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη είναι αφιερωμένη στο animation με προβολές ταινιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια.

Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη», αυτός ο τόσο επιτυχημένος θεσμός του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει με ενδιαφέρον πρόγραμμα και κεφάτη διάθεση. Πάμε λοιπόν.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Animation (28 Οκτωβρίου), οι δραστηριότητες στην Τεχνόπολη θα επικεντρωθούν στα αγαπημένα κινούμενα σχέδια.  

Πάρτε μια γεύση:

«Όταν οι καμινάδες έκαναν πάρτι» – εργαστήρι animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη

Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι
Έναρξη: 11.00

Μέσα σε τρεις ώρες γεμάτες παιχνίδι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις παραδοσιακές τεχνικές του animation και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους. Με αφετηρία την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον ευρύτερο χώρο του παλιού εργοστασίου φωταερίου και με εργαλεία το σχέδιο, τα χρώματα και τη ζωγραφική, τα παιδιά θα αλλάξουν για μια μέρα όλη την Τεχνόπολη και θα δώσουν ζωή στις καμινάδες της, πραγματοποιώντας το δικό τους animation!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών και διαρκεί περίπου 180’. Θα υπάρξει διάλειμμα.

«Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται…» – εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Νέο Υδαταέριο (χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων)

Έναρξη: 11.00

Νεαρός ανειδίκευτος εργάτης λιποθυμά από τις αναθυμιάσεις. Ποιος θα φωνάξει το γιατρό του εργοστασίου; Πρόβλημα στις ατμομηχανές! Γρήγορα οι τεχνικοί να τις επισκευάσουν!

Ανθρακείς και θερμαστές σε δράση… Η πόλη πρέπει να φωτιστεί!

Οι μικροί μας φίλοι γίνονται μικροί εργάτες και έχουν ένα και μοναδικό καθήκον: να φωτίσουν την πόλη παράγοντας φωταέριο!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών και διαρκεί περίπου 90’.

Προβολές ταινιών animation από παιδικά εργαστήρια της AWG (ASIFA Workshop Group) από όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Animation

Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο

Έναρξη: 12.30

Η ΑWG είναι μία παγκόσμια ένωση παιδικών εργαστηρίων που αποτελείται από 23 χώρες. Στόχος της είναι να προωθεί την τέχνη του animation διεθνώς, καθώς και την αισθητική που παράγει η τέχνη. Αξίες της είναι η παγκόσμια ειρήνη και η επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς, ενώ τα θέματα των έργων προάγουν τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες. Οι ομάδες εργασίας καθοδηγούνται από animators ή μυημένους δασκάλους στην τέχνη του animation.

Το 2015, η παγκόσμια ημέρα animation εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. 

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

«Αναμνήσεις από τον τόπο μας…»

Η ιδέα αυτού του έργου ήταν να προαχθεί η τέχνη κάθε τόπου μέσα στην ίδια του τη χώρα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Κάθε ομάδα παιδιών (χώρα) ασχολήθηκε με έναν διαφορετικό καλλιτέχνη γνωρίζοντας και μελετώντας το έργο του, εμπνεύστηκε και κατέγραψε τη δικής της ιδιαίτερη ιστορία.

«Ολυμπιακοί Αγώνες… Ας φανταστούμε…»

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μεταφέρονται σε έναν ιδανικό και φανταστικό κόσμο. Οι ομάδες των παιδιών, ξεδιπλώνοντας την αστείρευτη φαντασία τους και με κεντρική ιδέα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψαν τη μοναδική τους ιστορία και την οπτικοποίησαν με εργαλείο την τέχνη του animation και τις διάφορες τεχνικές που διαθέτει.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 90’.

«Ο δικός μου μοναδικός ήρωας» από τις Μικρές Ιστορίες

Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

Έναρξη: 12.30

Κι αν ένας λύκος δεν θέλει να είναι κακός; Κι αν η Κοκκινοσκουφίτσα θέλει να φοράει κίτρινα και να αλλάξει όνομα; Κι αν η Σταχτοπούτα δεν θέλει να φοράει παπούτσια; Κι αν ο πρίγκιπας είναι κοντός και μοιάζει με νάνο; Κι αν το άσπρο άλογο θέλει να μεταμορφωθεί σε αρκούδα; Τι θα συνέβαινε στα παραμύθια αλήθεια;

Η παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες ανακαλύπτει μαζί με τα παιδιά ιστορίες με παράξενους ήρωες! Οι ήρωες των παραμυθιών παίρνουν μορφή, μας μιλάνε για τις παραξενιές τους, τα αγαπημένα τους τραγούδια, το σπίτι τους και τις συνήθειές τους, και γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια μυθοπλασίας, ρυθμικές σωματικές δράσεις και σε ένα εικαστικό εργαστήριο γεμάτο χρώματα και φαντασία!

Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας φανταστικό ήρωα και να φτιάξουμε τη δικιά μας σελίδα με κόμικς!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

Η«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548. Είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη. Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)


σχετικα αρθρα