Διαγωνισμό μαντινάδας και ρίμας με θέμα την "Τρέλα" διοργανώνει τo Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ) Ρεθύμνου και το Σύλλογο Κρητών στιχουργών "Μ. Καυκάλας". Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε χωρίς περιορισμό, ενώ για τις μαντινάδες που θα διαγωνιστούν θα γίνει προσπάθεια έκδοσής τους σε βιβλίο.

Όλες οι μαντινάδες θα παρουσιαστούν μαζί με την απονομή των βραβείων στις τρεις πρώτες, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα θα δοθεί έπαινος σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι μαντινάδες και οι ρίμες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, αδημοσίευτες, και θα πρέπει να περιέχουν κάποια από τις παρακάτω λέξεις: "τρέλα", "τροζός", "κουζουλός", "μπουνταλέ" ….συγγενικές ή και σύνθετες λέξεις αυτών.

Η μαντινάδα είναι 15σύλλαβη, ομοιοκατάληκτη, κρητικόλαλη, με αυτοτελές νόημα, ενώ ρίμα είναι πολλές μαντινάδες μαζί στο ίδιο θέμα.

Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με μία έως δύο μαντινάδες στο διαγωνισμό μαντινάδας ή και με μία ρίμα (έως και 20 στίχων) για το διαγωνισμό ρίμας. Ο ένας διαγωνισμός είναι ανεξάρτητος από τον άλλο. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011.

Το πρώτο Βραβείο Μαντινάδας θα είναι μία χειροποίητη λύρα, το πρώτο Βραβείο Ρίμας μία ασκομπαντούρα (πνευστό όργανο), για τα δεύτερα βραβεία θα υπάρξουν βιβλία από τις Εκδόσεις "'Ομορφος Κόσμος" και για τα τρίτα βραβεία, βιβλία από το Σύλλογο Κρητών Στιχουργών.