Η μεγαλειώδης παράσταση του China National Opera and Dance Drama Theater αναβαίνει στις 4 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το China National Opera and Dance Drama Theater είναι το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο καλλιτεχνικό συγκρότημα στην Κίνα με διάρκεια ζωής εξήντα χρόνων περίπου. Οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από την αξεπέραστη λεπτότητα της κινεζικής όπερας, την τεχνική αρτιότητα του κλασικού μπαλέτου και την μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στην πρώτη κρατική σκηνή του γίγαντα της ανατολής.

Για την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη το China National Opera and Dance Drama Theater επέλεξε ένα έργο αντιπροσωπευτικό της κινέζικης κουλτούρας δια μέσου των αιώνων, ένα έργο που περιγράφει τη ζωή και τα διδάγματα του Κομφούκιου κάνοντας χρήση της κοινής, πανανθρώπινης γλώσσας του χορού. Αντλώντας έμπνευση από τη θεατρική παράδοση της Κίνας, το μπαλέτο αλλά και τις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του τύπου «Τίγρης και Δράκος», οι δημιουργοί της παράστασης αφηγούνται τον βίο του μεγάλου φιλόσοφου και κρατικού λειτουργού που έζησε στην Κίνα τον 6ο αιώνα, ήρθε σε ρήξη με τους ευγενείς, γνώρισε την εξορία και τις κακουχίες, όμως διατήρησε αλώβητη την πίστη του στον άνθρωπο και στις υψηλές αξίες της εσωτερικής αρμονίας, της καλοσύνης, της δικαιοσύνης και της γενναιοδωρίας.

Η νέα παραγωγή έκανε πρεμιέρα στο Κρατικό Θέατρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία αφήνοντας άναυδους τους θεατές με τη δύναμη της πλοκής, τις εκπληκτικές ερμηνείες και τα φαντασμαγορικά σκηνικά. Η περιοδεία της στην Ευρώπη, με τη φροντίδα της Εταιρείας Συναυλιών ΦΟΡΜΙΓΞ, ξεκινάει από τα Βαλκάνια και δη από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο «Κομφούκιος» θα παρουσιαστεί στις 4 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

«Κομφούκιος», Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 4 Νοεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικά 35€, 25€, 18€, μαθητικά, φοιτητικά και ανέργων 25€, 18€, 12€, ομαδικές κρατήσεις 25€, 18€, 12€ (στα δέκα εισιτήρια, δώρο ένα). Οnline Προπωληση: http://goo.gl/lwIYat . Πληροφορίες & Κρατήσεις: 2310 895938-9, www.tch.gr .