Αφού παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη στην Αθήνα, το έργο ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ του Hillel Mittelpunkt σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση με τους Τάσο Νούσια και Μαρλένε Καμίνσκι, θα παρουσιαστεί για 10 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, 18-29 Μαΐου 2011. Μετά την επιτυχία στην τηλεοπτική σειρά του MEGA, Το Νησί, o Τάσος Νούσιας και ο Μάνος Πετούσης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο θέατρο. Μαζί τους και η βραβευμένη στο εξωτερικό γερμανίδα ηθοποιός Μαρλένε Καμίνσκι.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μ. Πετούση, οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί δοκιμάζονται στο έργο Driver/Painter (με την ελληνική απόδοση "Σκουλήκια") του Ισραηλινού συγγραφέα Χιλέλ Μίτελπουνκτ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Κωνσταντίνου Καγιάννη.

Το έργο πραγματεύεται τις ζωές 2 ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους, του Άαρον και της Μίρα. Ο Άαρον, πρώην οδηγός φορτηγών, ζει και εργάζεται στη φάρμα του Άλεξ, αδερφού της Μίρα. Ένα ατύχημα σημάδεψε τη ζωή του. Χάνει την μνήμη του και η μοίρα θέλησε να γνωρίσει τον Άλεξ. Μαζί του αρχίζει να μαθαίνει τη ζωή από τη αρχή.
Η Μίρα μια γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της μέσα στον πλούτο και την πολυτέλεια, εγκατέλειψε το πατρικό της πριν 25 χρόνια. Στα παιδικά της χρόνια ο Μιχαήλ Άγγελος σημάδεψε τη ζωή της και από τότε το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ζωγράφος.
Ο Άλεξ πεθαίνει και η Μίρα επιστρέφει στο πατρικό της τέσσερις μήνες μετά την κηδεία. Εκεί καταλαβαίνει ότι το σπίτι της έχει περάσει στα χεριά του Άαρον, φίλου και συνεταίρου του αδελφού της. Αυτό το σπίτι θα γίνει η αιτία μιας λυσσαλέας διεκδίκησης και για τους δύο.
Η Μίρα χτυπημένη από μια βαριά αρρώστια επιστρέφει στο πατρικό της για να τελειώσει τη ζωή της… "όχι… για να ζωγραφίσει… όχι …για να πεθάνει…"
Η μάχη για το τι είναι δικό μου, τι δεν είναι, τι μου ανήκει, τι όχι, τι είναι δίκαιο, τι άδικο, αρχίζει να ξεδιπλώνεται.
Μπορούν αυτοί οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι να "συνυπάρξουν";


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΙΛΕΛ ΜΙΤΕΛΠΟΥΝΚΤ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΡΛΕΝΕ ΚΑΜΙΝΣΚΙ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΡΗΣ ΣΟΜΠΟΤΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΑΛΛΗΣ


INFO
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18-29 Μαΐου 2011

ΗΜΕΡΕΣ: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

ΩΡΑ: 21:00

ΧΩΡΟΣ: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζουντοσ 5 & σοφουλη

Διάρκεια παράστασης: 90"

Εισιτήρια: €15, €12 (Φοιτητικό)

Κρατήσεις θέσεων: 2310423925Πηγή: Ethnos.gr