Έκθεση με τίτλο The Karagiozis Project  εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου με μια συζήτηση, που αναφέρεται στο τι θα έκανε ο Καραγκιόζης σήμερα;

Μια Αμερικανίδα δημιουργός μαριονετών και εικαστικός ηγείται μιας ομάδας μεταφραστών, ανθρώπων από τον χώρο της πολιτικής, επιμελητών και δραστών του πολιτισμού και συνεργάζονται με έναν Καραγκιοζοπαίχτη προκειμένου να δημιουργήσουν μια performance που βάζει στο επίκεντρο το παραπάνω ερώτημα.

Πρόκειται για μια τριμερή εγκατάσταση, όπου μέσα από τα μάτια του Καραγκιόζη (την εξυπνάδα, τη σοφία, το κοινό αίσθημα, καθώς και την αίσθηση του χιούμορ του) καλούνται όλοι να επανεξετάσουντο πώς καταλήγουν σε αποφάσεις μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας. Τα τρία μέρη στα οποία συνίσταται η εγκατάσταση είναι τα εξής: ένα ψηφοδέλτιο, μια επιτοίχια έκθεση και μια performance –παράσταση στον χώρο. Κατά τη διάρκεια της performance, το κοινό θα επιλέξει το τέλος του έργου. Η ζωντανή αυτή εμπειρία λειτουργεί όπως η δημοκρατία: μέσω της συμμετοχής. Τα προβλήματα που σχετίζονται με το χρέος στην Ελλάδα έχουν γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση συμβάλλει σε αυτή την προβληματική κατάσταση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τη διορθώσει. Τί μπορούν να κάνουν οι πολίτες; Είναι η ώρα του Καραγκιόζη, ενός απλού ανθρώπου, να δοκιμάσει μερικές λύσεις. Η έκθεση οδηγεί τον Καραγκιόζη από τη σχολική τάξη στον εκθεσιακό χώρο, δημιουργώντας νέα πλαίσια, ζητώντας μια επανεξέταση του τί γνωρίζουμε ως πολίτες προσφέροντας έναν χιουμοριστικό μεσολαβητή: τον Καραγκιόζη.

Συμμετέχουν οι: Janaki Ranpura, Τάσος Κώνστας, Peter Maravelis, Paul Hertneky, Ερατώ Τζαβάρα, Debra Papadinoff, Esther Morales και στη συζήτηση μετέχει ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης της εκπομπής ‘ Παρασκήνιο ‘. Η εκδήλωση θα γίνει Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα , +302103238757.