Το μεταπολεμικό Παρίσι αναβιώνει στο θέατρο Badminton μέσα από μια φαντασμαγορική παράσταση όπου κυριαρχούν τα τραγούδια της εποχής ερμηνευμένα με μπρίο και στυλ από έναν θίασο πρωταγωνιστών.

Το Παρίσι μετά τον πόλεμο ήταν ένα μέρος μαγικό, όπου η ευφορία και ο ρομαντισμός συνυπήρχαν σε ένα μεθυστικό μείγμα, πηγή έμπνευσης για ποιητές και μουσικούς. Στο Παρίσι εκείνων των χρόνων βρέθηκαν, μαγνητισμένοι από τη λάμψη και την ενέργεια της πόλης, τα πιο φωτεινά και εμπνευσμένα μυαλά, διανοούμενοι και καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι έπλεξαν με λέξεις και νότες τον μύθο της Πόλης του Φωτός το δεύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Κορυφαίοι ανάμεσά τους η Εντίθ Πιαφ, ο Μορίς Σεβαλιέ, ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζακ Μπρελ, ο Σαρλ Τρενέ, η Ζοζεφίν Μπέικερ και άλλοι. Μαζί συγκρότησαν έναν αστερισμό που φώτισε για χρόνια τον βραδινό ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας και έθρεψε τα όνειρα όλων μας.

Τώρα η μυθική αυτή εποχή αναβιώνει στη σκηνή του θεάτρου Badminton για δύο μόνο βράδια, στις 28 και στις 29 Νοεμβρίου. Ο παραγωγός και σκηνοθέτης Gil Marsalla, εμπνευστής και δημιουργός του επιτυχημένου «Edith! The show», επανέρχεται με ένα φαντασμαγορικό  show, πλημμυρισμένο από μουσική και τραγούδια, με κινητήριο δύναμη τον έρωτα.

Η ιστορία που διηγείται το «Paris! The show» είναι απλή και συγκινητική:  Η Φρανσουάζ, μια νεαρή κοπέλα που ονειρεύεται να γίνει μια διάσημη αρτίστα, βρίσκει καταφύγιο στη Μονμάρτη τα χρόνια μετά τον πόλεμο. Σε ένα μικρό σοκάκι, θα διασταυρωθεί με την Εντίθ Πιαφ, που θα γίνει η καλύτερή της φίλη, η έμπιστή της, η αδελφή ψυχή της.Η Φρανσουάζ θα βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ζιλ, ενός απένταρου τραγουδιστή που ζει στα πέριξ της Πλας Πιγκάλ. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένα δυνατό ειδύλλιο σε μια πόλη όπου η αγάπη θριαμβεύει πάντα!

Όλα αυτά σε ένα σκηνικό που μας ταξιδεύει από τα στενά της Μονμάρτης των καλλιτεχνών στα φημισμένα παρισινά καμπαρέ της εποχής.  

Το «Paris! The show» έκανε πρεμιέρα στη Νίκαια και κατόπιν  παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μεξικό, στην WOMEX στην Ισπανία και στην Νέα Υόρκη. Οι παραστάσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας του θιάσου.

«Paris! The show», Θέατρο Badminton, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 21:00, και Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 19:30. Τιμές εισιτηρίων: Δ’ Ζώνη 18 € (φοιτητικό 13 €), Γ’ Ζώνη 28 € (φοιτητικό 23 €), Β’ Ζώνη 38 €, Α’ Ζώνη 48 €, VIP Ζώνη 58 €. Προπώληση εισιτηρίων: 2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT, RELOAD