Το Batsheva Young Ensemble, το νεανικό συγκρότημα του πιο διάσημου χορευτικού σχήματος του Ισραήλ, θα βρεθεί στην Αθήνα για δύο παραστάσεις την  Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Προφέρεται «ντακαντάνς», δηλαδή παρακμή. Όμως το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε την επόμενη εβδομάδα στη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής μόνο παρακμιακό δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το «Decadance» του κορυφαίου χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν, καλλιτεχνικού διευθυντή της φημισμένης ομάδας χορού Batsheva, έχει παρουσιαστεί στις σημαντικότερες θεατρικές αίθουσες Ευρώπης και Αμερικής αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και επευφημίες από το κοινό.

Επευφημίες δίκαια κερδισμένες, αφού το Batsheva Young Ensemble είναι το φυτώριο νέων χορευτών της «ενήλικης» ομάδας, αποτελούμενο από χορευτές ηλικίας 18-24 χρονών οι οποίοι επιλέγονται κάθε χρόνο μεταξύ 400 περίπου υποψηφίων για να επανδρώσουν, μετά από εντατική εκπαίδευση, την «κύρια» ομάδα.

Όμως τι είναι το «Decadance»; Για τους νοσταλγούς των 70s είναι το τραγούδι του Σερζ Γκενσμπούρ που ερμήνευσε ο ίδιος και η Τζέιν Μπίρκιν. Για τους φίλους του χορού πάλι, είναι μια χορογραφία-μωσαϊκό με αποσπάσματα από τα πιο σημαντικά έργα του Οχάντ Ναχαρίν. Με άλλα λόγια, όλες οι αρετές του έργου του χορογράφου συμπυκνωμένες σε ένα κομμάτι διάρκειας 90 λεπτών: εκρηκτικά ensemble, γρήγορες εναλλαγές ρυθμού, video αισθητική, χιούμορ. Ο δημιουργός και οι συνεργάτες του επιθυμούν να ψυχαγωγήσουν το κοινό και το πράττουν χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Επιτέλους μια διαφορετική χορευτική παράσταση από μια ομάδα τεχνικά άρτια και φιλόδοξη καλλιτεχνικά.

«Decadance», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα, 1 & 2 Δεκεμβρίου 2015, 8:30 μ.μ.. Tιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Γ), 22 € (Ζώνη Β), 32 € (Ζώνη Α), 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη), Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 7 €, Πολύτεκνοι, 65+: 9 € Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 210 72.82.333 και στο www.megaron.gr