current views are: 14

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:31

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Wonderful Circus» στο Badminton

Πέντε τυχεροί αναγνώστες του newpost και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της φημισμένης Laterna Magica του Εθνικού Θεάτρου της Τσεχίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 06:31’

Πέντε τυχεροί αναγνώστες του newpost και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της φημισμένης Laterna Magica του Εθνικού Θεάτρου της Τσεχίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Πέντε τυχεροί αναγνώστες του newpost θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της φημισμένης Laterna Magica του Εθνικού Θεάτρου της Τσεχίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Οι πέντε πρώτοι που θα στείλουν τις λέξεις «Προσκλήσεις-Wonderful Circus» και το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 20:30.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές θεατρικές ομάδες στην Ευρώπη και αποτελεί από μόνη της επαρκή λόγο για να επισκεφτεί κάποιος την Πράγα. Μιλάμε για την Laterna Magica, την ομάδα που ιδρύθηκε το 1958, η οποία στα μέσα της δεκαετίας του ’70 απορροφήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας και έκτοτε αποτελεί μέρος του. Στόχος των εμπνευστών ήταν η ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης θεατρικής γλώσσας που θα προσπερνούσε το φράγμα της γλώσσας, αξιοποιώντας διαφορετικά μέσα όπως ο χορός, η παντομίμα, οι μαριονέτες, το θέατρο σκιών κ.ά.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του θιάσου, η πιο γνωστή και αγαπητή από το κοινό είναι το «Wonderful Circus», παράσταση του 1977, ένα σουρεαλιστικό παραμύθι που συμπυκνώνει όλα τα διδάγματα από τη δράση της Laterna Magica: το χιούμορ, την εκρηκτική φαντασία, τη δεξιοτεχνία των καλλιτεχνών, τη μοναδική αισθητική και τον ανθρωπισμό.

Δυο λόγια για το έργο: Το «Wonderful Circus» αφηγείται την ιστορία δύο κλόουν, οι οποίοι ξεπηδούν μέσ’ από ένα αυγό και περιπλανώνται αναζητώντας την Ομορφιά και την αιώνια νεότητα. Ταυτόχρονα, καλούνται να αποφύγουν τις παγίδες που στήνει ο Γητευτής, ο πανούργος δημιουργός τους. Το ταξίδι των δύο κλόουν, άλλοτε μπουφόνικα αστείο κι άλλοτε τρυφερό και στοχαστικό, μετατρέπεται σε μια γλυκόπικρη αλληγορία για τον αγώνα του ανθρώπου να πραγματώσει τα ιδανικά του.

Τη χορογραφία της παράστασης επιμελήθηκαν πέντε χορογράφοι (με τον περίφημο Karel Vrtiška να έχει τον πρώτο λόγο). Τα κινηματογραφικά μέρη της παράστασης γυρίστηκαν στην ύπαιθρο σε ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία και το αυθεντικό φιλμ ψηφιοποιήθηκε πρόσφατα στα Barrandov Studios της Πράγας.

«Wonderful Circus», θέατρο Badminton. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 8:30μμ, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 5:00μμ & 8:30μμ, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου:12:30μμ & 5:00μμ, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 7:00μμ. Τιμές εισιτηρίων: Ε’ ζώνη 20 ευρώ (παιδικό, σπουδαστικό, ανέργων 10 ευρώ), Δ’ ζώνη 26 ευρώ (παιδικό, σπουδαστικό, ανέργων 13 ευρώ), Γ’ ζώνη 32 ευρώ (παιδικό, σπουδαστικό, ανέργων 16 ευρώ), Β’ ζώνη  40 ευρώ (παιδικό, σπουδαστικό, ανέργων 20 ευρώ), Α’ ζώνη 48 ευρώ (παιδικό, σπουδαστικό, ανέργων 24 ευρώ).


σχετικα αρθρα