Ο χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει τη νέα δουλειά του «Opus», μια απόπειρα μεταφοράς της μουσικής του Μπαχ για χορό.

Μετά από την επιτυχία του «Elvedon», της παράστασης που παρουσίασε πέρυσι στο θέατρο Πόρτα, η οποία απέσπασε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 540 ομάδες  στο πανευρωπαϊκό δίκτυο χορογράφων Aerowaves.Dance Across Europe, ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει τη νέα δουλειά του με τίτλο «Opus».

Στόχος του να διερευνήσει το πώς οι βασικές αρχές σύνθεσης που διέπουν ένα κλασικό κομμάτι μπορούν να εφαρμοστούν σε μια εντελώς διαφορετική μορφή τέχνης όπως είναι ο χορός. Το πώς το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει ο καθρέφτης πάνω στο οποίο αντικατοπτρίζεται η μουσική μέσω της κίνησης.

Χρησιμοποιώντας ζωντανά όργανα στη σκηνή (φλάουτο, βιολί, κλαρινέτο, βιολοντσέλο), οι συντελεστές ακολουθούν σωματικά πότε τη ρυθμική αγωγή και πότε τις μελωδικές γραμμές του έργου του Μπαχ και προσελκύουν την προσοχή μας πότε σε ένα όργανο, πότε σε δύο, πότε σε όλη τη μουσική ως ενιαία σύνθεση. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας ιδιότυπος σκηνικός κόσμος, μέσα από τον οποίο επιχειρείται η επανασύσταση ενός νέου κώδικα ανάγνωσης του μουσικού έργου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σύλληψη-Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Johann Sebastian Bach
Μουσική επεξεργασία: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Νικος Βλασσόπουλος
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Φωνή 1.   Ηλίας Χατζηγεωργίου κίνηση - Ναυσικά Τσάρα, φλάουτο
Φωνή 2.   Γιώργος Κοτσιφάκης κίνηση - Φαίδων Μηλιάδης, βιολί
Φωνή 3.   Αμαλία Κοσμά κίνηση - Κώστας Τζέκος, μπάσο κλαρινέτο
Φωνή 4.   Ερμής Μαλκότσης κίνηση - Αλέξης Καραϊσκάκης, βιολοντσέλο

Opus, Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 210 7711333, www.porta-theatre.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα 21:15, από 8 Φεβρουαρίου μέχρι 7 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, ανέργων 8€. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt