Η εξέγερση των δούλων στην  αρχαία Ρώμη, χορογραφημένη από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς, σε μια παράσταση με τους κορυφαίους Μιχαήλ Λομπούχιν και Σβετλάνα Ζαχάροβα

Είναι ένα από τα κορυφαία έργα του ρώσικου μπαλέτου τον 20ο αιώνα. Βασισμένο στην ιστορία του σκλάβου Σπάρτακου και των συντρόφων του που επαναστάτησαν κατά της ρωμαϊκής εξουσίας, το μπαλέτο σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς αποτελεί εδώ και δεκαετίες σήμα κατατεθέν του Μπολσόι. Επικό, θεαματικό, εξαιρετικά απαιτητικό, το μπαλέτο αναδεικνύει τον δυναμισμό, την εκφραστικότητα και την δεξιοτεχνία των σολίστ του συγκροτήματος.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση η παράσταση του Σπάρτακου με τον Μιχαήλ Λομπούχιν στον ομώνυμο ρόλο. Μαζί του, η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα στον ρόλο της Αίγινας, της γοητευτικής συντρόφου του ρωμαίου υπάτου που αιχμαλωτίζει τον Σπάρτακο.

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου: Στην αρχαία Ρώμη, ο Σπάρτακος αιχμαλωτίζεται και γίνεται δούλος του ύπατου Κράσσου και της συντρόφου του Αίγινας. Ο ρωμαίος στρατηγός τον υποχρεώνει να γίνει μονομάχος και οργανώνει μια κρίσιμη αναμέτρηση αναγκάζοντας τον Σπάρτακο να παλέψει με έναν φίλο του και εντέλει να τον σκοτώσει. Το γεγονός αυτό θα τον κάνει να επαναστατήσει και να ηγηθεί μιας μαζικής εξέγερσης των δούλων, πρωτοφανούς για τα ρωμαϊκά χρονικά. 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σπάρτακος: Μιχαήλ Λομπούχιν                                 
Αίγινα: Σβετλάνα Ζαχάροβα              
Κράσσος: Βλαντισλάβ Λαντράτοφ
Φρυγία: Άννα Νικούλινα                               

Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Ο Σπάρτακος σε μαγνητοσκόπηση από το θέατρο Μπολσόι, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, 17:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων: 210 7282333 και www.megaron.gr