Την ένταξη της Ορχήστρας των Χρωμάτων -υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη- στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, πρότεινε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Διευκρινίζεται, δε, ότι η Ορχήστρα και μετά την ένταξή της θα διατηρήσει τη φυσιογνωμία της και θα έχει δικό της καλλιτεχνικό προγραμματισμό, ο οποίος θα σχεδιάζεται από τον δικό της καλλιτεχνικό διευθυντή. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί στον αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου.

Η λύση αυτή έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιώργο Στεφανάκη, τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, Γ. Κουρουπό, τον νυν αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή Μ. Λογιάδη, τον γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας των Χρωμάτων, Φ. Δωρή, και τον εκπρόσωπο των μουσικών, Ευ. Σταθουλόπουλο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ΥΠΠΟΤ επανεξετάζει συνολικά το θέμα των ορχηστρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην πολύχρονη παρουσία της, έχει επιδείξει πλούσιο έργο υψηλής ποιότητας. Διαχρονικά, όμως, οι προϋπολογισμοί της Ορχήστρας ήταν ελλειμματικοί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις ούτε απέναντι στους εργαζόμενους μουσικούς και διοικητικούς υπαλλήλους και ταυτόχρονα να έχει συσσωρευτεί έλλειμμα που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Για την αντιμετώπιση μέρους των οφειλών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έχει ήδη υπογράψει την προηγούμενη εβδομάδα απόφαση επιχορήγησης 300.000 ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να εκταμιευθεί τις επόμενες ημέρες.