Στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, άνοιξε και επίσημα τις πύλες της, η 25η έκθεση βιβλίου, που διοργανώνεται από το σύλλογο βιβλιοχαρτοπωλών και εκδοτών Πειραιά, σε συνεργασία με το Δήμο του Πειραιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου, έγιναν χθες από το Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Το βιβλίο είναι ίσως το πιο σημαντικό αγαθό του γραπτού πολιτισμού. Σ' αυτό ο άνθρωπος μπορεί να καταγράψει τις σκέψεις και τις γνώσεις του, μεταφέροντάς τα στο μέλλον», τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος.

Απο την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, ευχήθηκε από τα βάθη της καρδιάς του, η έκθεση να γνωρίσει επιτυχίες, «παρόλο που οι καιροί είναι άνευροι» τόνισε.

Ο κ.Χρήστου είπε, ότι σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το 41% των πολιτών της Ελλάδας δεν έχει ανοίξει βιβλίο ή δεν ανοίγει βιβλίο και αυτό είναι ένα αρνητικό σημάδι και πρέπει να μας προβληματίσει.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη με 82 περίπτερα, ενώ στο περίπτερο των εκδηλώσεων φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο της Βούλας Παπαϊωάννου.

Σκοπός φέτος, αποτελεί η ανάδειξη των κοινωνικών δικτύων του βιβλίου, μέσα από την διοργάνωση της Πρώτης Συνάντησης Λεσχών Ανάγνωσης Πειραιά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.