Το El Convento Del Arte μας προσκαλεί κάθε Κυριακή σε ένα θεατρικό δείπνο μυστηρίου με τίτλο «Το τελευταίο πανέρι».

Τα θεατρικά δείπνα μυστηρίου εξελίσσονται σε μόδα. Μετά από τα «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret D’Or: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», και «Το Άγιο Έγκλημα», η εταιρία «Βρες τον Δολοφόνο», εταιρία που ειδικεύεται σε διαδραστικές παραστάσεις, παρουσιάζει στο El Convento Del Arte το απολαυστικό «Το τελευταίο πανέρι».

Δυο λόγια για την υπόθεση:

Η μπουζουκλερί Καρυάτιδες, αυτός ο φάρος πολιτισμού της Εθνικής Οδού, κινδυνεύει με κατεδάφιση μετά την πώλησή της και την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη της, Νώντα Παρλαβάντζα. Η σύζυγος Παρλαβάντζα βρίσκεται ταμπουρωμένη μαζί με τους καλλιτέχνες και το κοινό στο μαγαζί για να αποτρέψει την κατεδάφισή του.

Όμως, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη κι ένας απρόσμενος επισκέπτης περιπλέκει πιο πολύ την κατάσταση. Μιλά για δολοφονία του ιδιοκτήτη και για σκοτεινά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν.

Φανταστείτε λοιπόν, εσάς και την παρέα σας να απολαμβάνετε το δείπνο σας –με την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα- ή το ποτό σας, ενώ γύρω σας αθώοι και ένοχοι κάνουν ό,τι μπορούν για να περιπλέξουν περισσότερο τα πράγματα. Φανταστείτε επίσης τον εαυτό σας σε ρόλο ντετέκτιβ, να αξιολογείτε τα ενοχοποιητικά στοιχεία, να ανακρίνετε τους υπόπτους και, στο τέλος, να ξεσκεπάζετε τον ένοχο.

Μια βραδιά με σουρεαλιστικό χιούμορ που θα θέλετε να επαναλάβετε!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο & στίχοι τραγουδιών: Φιλιώ Λαζανά - Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Ενορχήστρωση: Μαρίνος Μουστάκας
Σκηνικά - Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης
Φωτογραφία: Γιάννης Ριζομάρκος
Επιμέλεια μαλλιών: Talkin’ Heads

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη και ο μουσικός Μαρίνος Μουστάκας στο μπουζούκι

«Το τελευταίο πανέρι», El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (πλησίον Μετρό Μεταξουργείο), τηλ. 6943 770690. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κα΄θε Κυριακή στις 21:00, έως τις  24 Απριλίου. Είσοδος: 15 ευρώ με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό, 25 ευρώ με φαγητό. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, Ianos, Reload.