Το πασίγνωστο μπαλέτο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Θερβάντες, σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα.

Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους πάνω στους οποίους στηρίχθηκε ο μύθος του Μπολσόι. Ο «Δον Κιχώτης» , έργο του 1868 σε μουσική Λούντβιχ Μίνκους, λιμπρέτο και χορογραφία Μαριούς Πετιπά, μάγεψε το κοινό από την πρώτη κι όλας παράστασή του και έδωσε αφορμή σε μερικούς από τους μεγαλύτερους χορογράφους στον κόσμο να πειραματιστούν, έχοντας πάντα ως βάση την ιστορική πρώτη χορογραφία του Πετιπά.

Η παράσταση που θα γευθούμε την Κυριακή 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το «Δον Κιχώτη» ακαταμάχητο –εκρηκτική ζωντάνια, άφθονο χιούμορ, υπέροχη μουσική-  σε νέα βελτιωμένη έκδοση. Με νέα σκηνικά και κοστούμια, βασισμένη στην χορογραφία του τέως διευθυντή του Μπολσόι Αλεξέι Φαντεγέτσεφ (1999) η νέα παραγωγή υπόσχεται να γοητεύσει με τον σκηνικό πλούτο της, την ενέργεια και την πρωτοτυπία της.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Δον Κιχώτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες –προπώληση εισιτηρίων: 210 7282333, www.megaron.gr