«Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του», έχει το 10ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Πέτρος Γάλλιας. Το φετινό φεστιβάλ ξεκίνησε στις 18 Μαϊου και ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο. Ενενήντα χοροφράφοι «ξετύλιξαν» τις χορογραφίες τους σε τέσσερα αθηναϊκά θέατρα, ενώ η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο Φεστιβάλ.

Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, η ομάδα Ντανς Φάκτορι (Dance Factory) παρουσιάζει το έργο "Μεταμόρφωση" στο θέατρο ΠΚ και οι Μουβινγκ Φλαουερς (Moving Flowers) ανεβάζουν το Μουλτικόλορντ (Multicolored). Παράλληλα, παρουσιάζεται η παράσταση Αντβεντούρα Μπραζιλέιρα σε σκηνοθεσία Γκρούπο Μαλούκο (Grupo Maluco).

Η Αρλέτα Μακατσώρη παρουσιάζει το σόλο της με τίτλο «Λίγο», ενώ η χορογράφος Σταύρη Καλοπετρίδου σκηνοθετεί το «ιτ μι» (eat me).

Ταυτόχρονα, μια από τις πιο σημαντικές χορεύτριες μπούτο της Ευρώπης, η Γιουμίκο Γιοσιόκα χορεύει πάνω σε έναν πλέξι γκλας καθρεύτη. Αύριο Πέμπτη, θα παρουσιαστούν επτά νέες παραστάσεις ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει στις 11 του μήνα με την παράσταση Ολντ ορ νιου χίστορις (old or new...histories?) σε χορογραφία Αργύρη Κουδούνα και Τάνυας Βασδάρη.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ