Διεθνές Φεστιβάλ «Ημέρες και νύχτες λογοτεχνίας» διοργανώνεται από την Ένωση Συγγραφέων Ρουμανίας, στα θέρετρα Νέπτουν και Μανγκάλια, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, από σήμερα έως τις 13 Ιουνίου. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας συμμετέχουν φέτος περίπου 70 συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, κριτικοί λογοτεχνίας από τη Ρουμανία και το εξωτερικό (Ελλάδα, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Ισραήλ, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Μόλδοβα, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και ΗΠΑ).

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ διοργανώνεται συζήτηση για τις διάφορες, αντιφατικές πτυχές του συγγραφέα στην εξορία, σε όλες τις μορφές της και ποιητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα τους.

Το ρουμανικό υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς στο περιθώριο του Φεστιβάλ διοργανώνει την εκδήλωση απονομής του βραβείου «Ovidius» σε διακεκριμένη προσωπικότητα της λογοτεχνίας από την Ένωση Συγγραφέων Ρουμανίας. Βραβείο από το δήμο Μανγκάλια και την Ένωση Συγγραφέων Ρουμανίας θα απονεμηθεί και σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

 Οι «Ημέρες και νύχτες λογοτεχνίας» διοργανώνονται φέτος με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας, του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού, του Πολωνικού Ινστιτούτου, της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βουκουρέστι και του Φλαμανδικού Ιδρύματος Λογοτεχνίας.