Η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Τζέραλντ Ντάρελ «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» που διαδραματίζεται στην Κέρκυρα έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 3 Απριλίου

Είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του ITV για τη σεζόν. Ο λόγος για το σίριαλ «The Durrells», τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου βιβλίου του Τζέραλντ Ντάρελ «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό το επόμενο διάστημα, προτείνοντας μια ειδυλλιακή εικόνα της Κέρκυρας της δεκαετίας του ’30, όταν η οικογένεια Ντάρελ αναζήτησε εκεί στέγη.

Το βιβλίο περιγράφει τις περιπέτειες  της μαμάς Ντάρελ, μιας γοητευτικά εκκεντρικής αγγλίδας μεγαλοκυρίας, και των τεσσάρων τέκνων της ανάμεσα στους ντόπιους από τη σκοπιά του μικρότερου, του νεαρού Τζέραλντ, ο οποίος βρίσκει τον προσωπικό παράδεισό του στα δάση και στις παραλίες του νησιού. Το βιβλίο είναι ένα από τα πιο τρυφερά και διασκεδαστικά αναγνώσματα για παιδιά κάθε ηλικίας, το οποίο, εξ όσων λέγεται, κρύβει πίσω από τις γραμμές μια λιγότερο διασκεδαστική πραγματικότητα. Αλκοόλ, απιστίες, ανταγωνισμούς και μικρότητες. Από  τους ήρωες, ο μεγαλύτερος γιος, Λόρενς, και ο μικρότερος, Τζέραλντ, κατέκτησαν με τα γραπτά τους τη διασημότητα.

Το σίριαλ, που προβάλλεται από χθες Κυριακή 3 Απριλίου στη Μεγάλη Βρετανία, είναι η δεύτερη απόπειρα μεταφοράς του βιβλίου στην μικρή οθόνη –είχε προηγηθεί το BBC το 2005.

Σε αυτό πρωταγωνιστούν μια πλειάδα βρετανών ηθοποιών αλλά και δύο γνωστοί –γνωστότατοι- Έλληνες: ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Γιώργος Καραμίχος. Ο Αλέξης Γεωργούλης ειδικά εμφανίζεται σε όλα στα επεισόδια, υποδυόμενος τον Σπύρο, τον ντόπιο ταξιτζή της οικογένειας που παίρνει κάτω από τις φτερούγες του τον Βενιαμίν της οικογέενιας.