Οι φοιτητές της Κρητικής Εστίας ανεβάζουν την παράσταση Ionesco Blues σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, ένα κολάζ που έχει σαν βάση της «Το Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο» και ενσωματώνει στην ιδέα του μιάσματος μαζικού θανάτου (που διαπραγματεύεται το έργο) την ιδέα της ελευθερίας μέσα από τον έρωτα και την ποίηση. Έτσι τα μικρά μονόπρακτα του παιχνιδιού μπλέκονται ερωτικά – θεατρικά (μέσω της τέχνης του κολάζ) με την Αντιγόνη του Σοφόκλη, τις Βάκχες και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Ακόμα, αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Κοντραφούρη "Μήδεια" και "Στεφάνι", και αποσπάσματα από τα ποιήματα του Αντρέ Μπρετόν "Ρόδινος θάνατος" και "Σπασμένα Σχοινιά".

Η παράσταση έχει μορφή μουσικοχορευτικού θεάματος τύπου αττικής κωμωδίας ή επιθεώρησης και μουσικού σατιρικού καμπαρέ και για τις ανάγκες της γραφτήκαν καινούργια τραγούδια και μουσικές, που θα ερμηνευθούν από τους ηθοποιούς με συνοδεία κιθάρας και τσέλου.

Για την Ομάδα και την παράσταση, γράφει η Σοφία Φιλιππίδου:

«Το θέατρο που κάνουμε τα τελευταία 10 χρόνια με τους φοιτητές τής Κρητικής Εστίας δημιουργήθηκε για να καλύψει προσωπικές ανάγκες θεατρικής έκφρασης και είναι χειροποίητο θέατρο ανάγκης που ανακυκλώνει κλασσικά θεατρικά και ποιητικά κείμενα ολόκληρα η αφού τα κατακερματίσει. Χρησιμοποίει την μέθοδο του κολάζ- (σύνδεση κειμένων, μουσικής, κίνησης, χορού, τραγουδιού) και την μίξη των ειδών θεάτρου, δίνοντας έμφαση όχι τόσο στην "υπόθεση" του έργου αλλά στην συγκίνηση που δημιουργεί ο λόγος και στο συναίσθημα που προκαλεί μια εικόνα-φόρμα».


ΙNFO
Από Δευτέρα 6 έως Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, στις 21:30
Αίθουσα: Φοιτητική Θεατρική Σκηνή Τέχνη, Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 80΄
Τιμές εισιτηρίων: 10€ ενιαίο

Πηγή: ethnos.gr