Το καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο, ''μεσοπρόθεσμο'' και ζεστό. Οι τσέπες αδειάζουν στην προσπάθεια της καθημερινής επιβίωσης, αλλά κάποιοι-κυρίως οι νέοι- συνεχίζουν να ανηφορίζουν στα καθιερωμένα και γνωστά φεστιβάλ της Αττικής.

 Το Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας με πολλές επιτυχίες στη μικρή του ιστορία, προσκαλεί και φέτος το κοινό σε μουσικές περιπλανήσεις και θεατρικά ταξίδια. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

H προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται, για όλες τις εκδηλώσεις, από τα:

- Mετρόπολις : Σύνταγμα / Κηφισιά /Πειραιάς / Χαλάνδρι / Athens Mall

-Πάμπλικ : Σύνταγμα / Μαρούσι-The Mall Athens / Γλυφάδα / Πειραιάς

- Athens Metro Mall-Αγ. Δημητρίου

- Cine Πετρούπολις, Λ.Πετρουπόλεως

- Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης (25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη).

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 15 Ιουνίου

Μουσική συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συμμετέχει ο Μανώλης Αγγελάκης. Η συναυλία ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15 έως 18 €.

Σάββατο 18 Ιουνίου

Συναυλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας "Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ". Η έναρξη της συναυλίας θα γίνει στις 9:30 μ.μ, οι τιμές εισιτηρίων δεν ξεπερνούν τα 5 € και η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" (Ασκληπιού 3).

Δευτέρα 20 Ιουνίου

Οι Λοκομόντο (Locomondo) έρχονται παρέα με τους Batala Grupo De Percussao για μία μοναδική συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων για όσους ενδιαφέρονται κυμαίνονται από10€ (για αγορά μέσω ίντερνετ),έως 15€.

Τετάρτη 22 Ιουνίου

Την Τελετή λήξης του " Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας", θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παραβρεθούν στο Θέατρο Πέτρας, στις 8:00 μ.μ., την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Σε μία ξεχωριστή συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα απολαύσει το "Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης" και ώρα 8:00 μ.μ.

Σάββατο 25 Ιουνίου

Παραδοσιακούς χορούς με ελεύθερη είσοδο, θα απολαύσει το κοινό από "Πολιτιστικό Κέντρο", του Δήμου, οι οποίοι θα συνεχιστούν την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.

Τρίτη 28 Ιουνίου

Για μία παιδική παράσταση, θα παρουσιαστεί το έργο του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες" με προσκεκλημένους παιδιά και μεγάλους, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, παραγωγής Culture Factory. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για παιδιά και 10 € για τους συνοδούς.

Τετάρτη 29 Ιουνίου

Τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Πετρούπολης για μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Στις 9:30 μ.μ., ξεκινά η συναυλία με 18 € .

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη παρουσιάζει το Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη και παραγωγή του Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή". Ερμηνεύουν οι Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαίδης κ.α. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€, η γενική είοσδος και 15€ το φοιτητικό.

   

ΙΟΥΛΙΟΣ

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Ο "Άμλετ" του Ουίλιαμ Σαίξπιρ, αναβιώνει για μία μοναδική θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, όπου ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης, μαζί με πολλούς εξαίρετους ηθοποιούς. Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€, η γενική είοσδος και 15€ το φοιτητικό.

Σάββατο 2 Ιουλίου

Δραματική Σχολή του Δήμου Πετρούπολης με ώρα έναρξης 8:00 μ.μ. και είσοδο ελεύθερη

Κυριακή 3 Ιουλίου

Την αγαπημένη παιδική παράσταση "Αλαντίν", παρουσιάζει το Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη, για μικρούς και μεγάλους. Ερμηνεύουν οι Κώστας Βελέντζας, Άνδρη Θεοδότου κ.α. Η παραγωγή είναι του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν. Η παράσταση ξεκινά στις 9:00 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων δεν ξεπερνούν τα 15€.

Δευτέρα 4 Ιουλίου

Τη Θεατρική παράσταση με τίτλο: "Το Κουζουλοχώρι", σκηνοθεσίας Μάνου Παπαγιάννη, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Πέτρας. Η παράσταση αρχίζει στις 9:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τετάρτη 6 Ιουλίου

Τη Θεατρική παράσταση, "Ο τρελός της Αθήνας" του Δημητρίου Γρ. Καμπούρογλου, σκηνοθετεί η γνωστή ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και ερμηνεύει ο Αντώνης Ξένος και πολλοί άλλοι.

Η παράσταση ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι για τη γενική είσοδο 10€, ενώ για το Φοιτητικό-μαθητικό 8€.

Πέμπτη 7 Ιουλίου

Τον "Απελπισμένο Σύζυγο" του Δημοσθένη Μισιτζή, φιλοξενεί το φεστιβάλ. Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Την ερμηνεία αναλαμβάνουν οι Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσια και πολλοί άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10€.

Παρασκευή 8 Ιουλίου

Το Τρίφωνο, σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο και μία συναυλία, η οποία ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και η τιμή των εισιτηρίων δεν ξεπερνά τα 10€

 Κυριακή 10 Ιουλίου

Τη θεατρική παράσταση "Λα Νόνα" (LΑ ΝΟΝΝΑ) του Ρομπέρτο Κόσα (Roberto Cossa), παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης, σε μία διασκευή του Γιώργου Σουξέ. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ.

Δευτέρα 11 Ιουλίου

Τους "Ιχνευτές" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρουσιάζει ο Δήμος Πετρούπολης. Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Καρακότας, Βασίλης Σπυρόπουλος κ.α. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Τετάρτη 13 Ιουλίου

Το γνωστό θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπιρ, "Οθέλλο", παρουσιάζει η Πετρούπολη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ερμηνεύουν οι ίδιοι μαζί με την γνωστή ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδι και πολλούς άλλους. Η παραγωγή ανήκει στην "Culture Factory". Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 23€ (γεν. είσοδος) και 17€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Πέμπτη 14 Ιουλίου

Οι "LA BRUJA MUERTA" (B.D.Foxmoor & Jamoan) και "SADAHZINIA", τραγουδούν στο φεστιβάλ της Πετρούπολης σε μία ξεχωριστή συναυλία. Μαζί τους συμμετέχουν και τα "Χνάρια". Η συναυλία ξεκινά στις 9:30 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 €.

Προπώληση εισιτηρίων και στο δισκοπωλείο "Τζίνα" (Πανεπιστημίου 57), "8ctagon" (Ξενοφώντος 8, Πέραμα)

Παρασκευή 15 Ιουλίου

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης τραγουδά στην Πετρούπολη. Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων : 10€

Δευτέρα 18 Ιουλίου

Τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, παρουσιάζει για φέτος το Φεστιβάλ Πέτρας. Ερμηνεύουν οι Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Κώστας Βουτσάς. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 22€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Τετάρτη 20 Ιουλίου

Σε μία παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Σκηνοβάτες" του Σταμάτη Φασουλή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και ερμηνείες από τις Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου και άλλους. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Δευτέρα 25 Ιουλίου

Σε θεατρική παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Δήμο Αβδελιώδη, ανεβαίνει το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού ,"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον". Ερμηνεύουν οι Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος. . Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Τετάρτη 27 Ιουλίου

"Χόρεψέ με ως το τέλος του κόσμου", ο τίτλος της θεατρικής παράστασης του Joe Sauter, που θα παρουσιαστεί στην Πετρούπολη. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Λιβανός και τις ερμηνείες οι Καίτη Ιμπροχώρη - Σταύρος Καλλιγάς και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 17€ (γεν. είσοδος) και 12€ (Φοιτητικό-μαθητικό)

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Την "Ομηριάδα" του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Κατσώλη, φιλοξενεί το φεστιβάλ Πέτρας. Ερμηνεύουν οι Ρωξάνη Βλάσση, Έφη Βλαχογιάννη και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., με γενική είσοδο 10€.

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Την γνωστή θεατρική παράσταση "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ, 29 Ιουλίου. Σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με τον Γιώργο Καπουτζίδη να πρωταγωνιστεί. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό).

   
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τρίτη 30 Αυγούστου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερμηνεύει και σκηνοθετεί την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, σε μία παράσταση που θα φιλοξενηθεί από το Δήμο της Πετρούπολης και το Φεστιβάλ Πέτρας. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 24€ (γεν. είσοδος) και 18€ (Φοιτητικό-μαθητικό).

   
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι, παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η παράσταση ξεκινά 9:30 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό).

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Τρία μεγάλα ονόματα της μουσικής, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης ,ενώνουν τις φωνές τους για μία μοναδική συναυλία. Η συναυλία ξεκινά στις 9:00 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 €.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Την παιδική παράσταση "Ο κήπος με τις 11 γάτες", του Λουτσιάνο Μοράτι, παρουσιάζει το Θέατρο Αποθήκη. Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή, υπογράφει ο Γιάννης Κόκκινος, ενώ παίζουν οι Ε.Τριανταφύλλου, Η.Νάκος και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά στις 9:00 μ.μ., ενώ η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη και 10 € για τους συνοδούς.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Ο γνωστός μουσικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θα δώσει μία συναυλία για όσους τυχερούς βρεθούν εκείνη τη μέρα στο Φεστιβάλ. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να βρίσκονται λίγο νωρίτερα από τις 9:00 μ.μ., αφού εκείνη την ώρα ξεκινά η συναυλία.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάζει την παιδική παράσταση, " Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Lewis Carroll. Η παράσταση ξεκινά στις 9:00 μ.μ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Τη θεατρική Μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα "Μαρινέλλα -Το Μιούζικαλ", παρουσιάζει η Ελληνική Θεαμάτων, στο Φεστιβάλ Πετρούπολης. Τη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής κα ερμηνεύουν η αγαπημένη Μαρινέλλα, ο Αντώνης Λουδάρος και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά στις 9:00 μ.μ.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον ", της Σέλμα Λάγκερλεφ, μια παιδική παράσταση σκηνοθετεί Δημήτρης Αδάμης και ανεβάζει στο Φεστιβάλ Πέτρας. Ερμηνεύουν οι Νίκη Αναστασίου, Αντώνης Γκρίσης και άλλοι.Η παράσταση ξεκινώ στις 9:00 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου είναι 12€

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

 Τη θεατρική παράσταση "ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ" του Κώστα Μουρσελά, παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Χαλκιάς, Πάνος Σκουρολιάκος και άλλοι. Η παράσταση ξεκινά 9:00 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό).

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Το ανατρεπτικό συγκρότημα "Άκτιβ Μέμπερ" (ACTIVE MEMBER) τραγουδά για το κοινό του Φεστιβάλ σε μία μοναδική συναυλία. Η συναυλία ξεκινά στις 9:00 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15 έως 18 €.

Προπώληση εισιτηρίων:

Δισκοπωλείο "Τζίνα" (Πανεπιστημίου 57)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Τη θεατρική παράσταση "Μαράν Αθά" του Θωμά Ψύρρα, παρουσιάζει το Θέατρο Μεταξουργείο, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστεί η Άννα Βαγενά. Η παράσταση ξεκινά 9:00 μ.μ., ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20€ (γεν. είσοδος) και 15€ (Φοιτητικό-μαθητικό).