Το μουσικό σύνολο Παρουσίες θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το Θείο Πάθος στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Στο Ραδιομέγαρο ο συναυλιακός αναβρασμός καλά κρατεί. Με τζαζ, έντεχνα ελληνικά και κλασική μουσική, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και ανεξάρτητα σχήματα από όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας πρωτοστατούν στην «εκστρατεία» σύσφιξης σχέσεων ανάμεσα στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και στο κοινό.

Το επόμενο ραντεβού τον φίλων της μουσικής στο Ραδιομέγαρο έχει οριστεί για τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στη μία το μεσημέρι (13:00) με το μουσικό σύνολο Παρουσίες στο στούντιο C. Το «μενού» θα περιλαμβάνει:

  • Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ: «Σονάτα για φλάουτο σε λα ελάσσονα».   
  • Μιχάλη Αδάμη: «Μέλισμα», για φλάουτο και βιολοντσέλο.     
  • Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ: «Πρελούδιο και φούγκα για πιάνο σε μι ύφεση ελάσσονα».
  • Σύνολο Παρουσίες: «Τον ήλιον κρύψαντα» (ποιητικό κείμενο Γεωργίου Ακροπολίτη, 1217-1282), για αφηγητή και φλάουτο.
  • Αλεξάντρ Σκριάμπιν: «Πρελούδιο, έργο 74 αρ. 4» και «Ποίημα, έργο 69 αρ. 1» σε μεταγραφή για φλάουτο, βιολοντσέλο και βιμπράφωνο (πρώτη εκτέλεση).
  • Σύνολο Παρουσίες: «Η Παναγία η Μεγαλομάτα» (κείμενο Μιχαήλ Μητσάκη, 1868-1916), για αφηγητή, φλάουτο, πιάνο, βιολοντσέλο και κρουστά. Άλκη Παναγιωτόπουλου: «Κελεύσματα των καιρών» και «Αποτυπώματα», για αφηγητή, φλάουτο, πιάνο, βιολοντσέλο και κρουστά, σε ποίηση Τζένης Βλαχώνη.
  • Σύνολο Παρουσίες: «Η ώρα της Κρίσεως» (Κατά Ματθαίον), για αφηγητή, πιάνο, βιολοντσέλο και κρουστά.
  • Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ: Πρελούδιο - σαραμπάντα - ζίγκα από τη «Σουίτα αρ. 3 σε ντο μείζονα», για βιολοντσέλο ασυνόδευτο.
  • Ανέστη Λογοθέτη: «Τοπίο χρόνου», για φλάουτο, πιάνο, βιολοντσέλο και κρουστά.

Το σύνολο Παρουσίες αποτελούν: Κατερίνα Τσεντς (φλάουτο), Αστέριος Πούφτης (βιολοντσέλο),  Ελένη Στογιάννη (πιάνο), Αλέκος Χρηστίδης (κρουστά), Δημήτρης Πετρόπουλος (ηθοποιός).            

Τη συναυλία θα διευθύνει ο Άλκης Παναγιωτόπουλος και θα παρουσιάσει η Αλεξάνδρα Γιαλίνη.   

Συναυλία του Μουσικού Συνόλου «Παρουσίες» στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Μεγάλη Τετάρτη  27 Απριλίου, ώρα 13:00. Είσοδος ελεύθερη -πληροφορίες για κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 210 6066803 και 210 6066237. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα. Live Streaming: webradio.ert.gr/trito