Πρόσκληση να γίνει μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στα βραβεία Όσκαρ έλαβε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Ο διακεκριμένος έλληνας σκηνοθέτης είναι μεταξύ των 683 ατόμων που έλαβαν σχετική πρόσκληση από την Ακαδημία έπειτα από τις κατηγορίες που δέχθηκε για έλλειψη διαφοροποίησης και για «λευκά» Όσκαρ.

Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση που όλοι όσοι προσκλήθηκαν να γίνουν μέλη απαντήσουν θετικά, το προφίλ του μέσου ψηφοφόρου δεν θα διαφοροποιηθεί θεαματικά, αφού το ποσοστό των ανδρών μελών της Ακαδημίας, από 75% που είναι σήμερα, θα μειωθεί στο 73%, ενώ το ποσοστό των λευκών μελών από 92% θα γίνει 89%.

Ανάμεσα στα ονόματα που έλαβαν πρόσκληση συγκαταλέγονται οι John Boyega («Star Wars: The Force Awakens», «Attack the Block»), Vivica A. Fox («Kill Bill», «Independence Day»), Tom Hiddleston («Crimson Peak», «Marvel’s The Avengers»), Dakota Johnson («Black Mass», «Fifty Shades of Grey»), Brie Larson («Room», «Trainwreck»), Eva Mendes («The Place beyond the Pines», «Hitch»), Emma Watson («The Bling Ring», «The Perks of Being a Wallflower») κ.ά..