Ένα μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και τη μουσική παρακαταθήκη του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Σύρο από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»  με μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις για παιδιά.

Στόχος του πρώτου αυτού φεστιβάλ όχι μόνο να προβληθεί και να αναδειχθεί το ρεμπέτικο και η συμβολή του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και να αποτελέσει έρεισμα για μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Γιώργου Νταλάρα Rembetiko “Unplugged”, η οποία  αποτελεί αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου:  http://www.syrosisland.gr/event/reb/

καθώς και στην επίσημη σελίδα στο Facebook:https://www.facebook.com/rembetikofestival/home