Σαν σήμερα ο βασιλιάς της ροκ, ο άνθρωπος που άλλαξε τη μουσική με την ιδιαίτερη φωνή και τις θεαματικές κινήσεις των γλουτών του, ο Έλβις Πρίσλεϊ πέρασε στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Λατρεμένος όσο κανείς, με θαυμάστριες και θαυμαστές ως τα σήμερα ο βασιλιάς, ‘ ζει ΄μέσα σε μύθους και ιστορίες που στοιχειώνουν τη πολυτάραχη σύντομη ζωή του. 

Ο Βασιλιάς Έλβις Πρίσλεϊ γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών! 

Με τις μοναδικές κινήσεις των γοφών του και τις αισθαντικές ερμηνείες των κομματιών του, αναδείχτηκε σε ένα ανεπανάληπτο «σύμβολο» στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής των τελευταίων 50 ετών.

Άφησε τεράστιες επιτυχίες, διαλέγουμε να σας τον θυμησουμε με το «It's now or never», έπαιξε και σε πολλές ταινίες. Θύμα του συστήματος που τον έκανε βασιλιά, παιδί των ναρκωτικών.

Βρέθηκε στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, στο σπίτι του, τη βίλα Γκρέις Λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών. 

Η κηδεία του Πρίσλεϊ ήταν εθνικό γεγονός και την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας η σορός του μεταφέρθηκε στη Γκρέις Λαντ. Ήταν γραφτό για πάντα ο Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ  να μεινει στην ιστορια,  με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ". 

The King!