Το Reworks Agora είναι ένα ολοήμερο φόρουμ για τις σύγχρονες τάσεις στη μουσική, στον κινηματογράφο, στην τεχνολογία και στην πολιτιστική επιχειρηματικότητα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με ένα διαθεματικό φόρουμ για τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα εγκαινιάζεται η νέα καλλιτεχνική σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Reworks, το σημαντικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, το Μέγαρο επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κόμβο σύγχρονης δημιουργίας με διεθνή απήχηση που θα συσπειρώσει νέους καλλιτέχνες και entrepreneurs.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση του Reworks Agora έχει θέμα «Δημιουργική Βιομηχανία: η χαρτογράφηση του μέλλοντος» και έρχεται να συνδυάσει μουσικές νότες, κινηματογραφικές εικόνες και γόνιμες συζητήσεις. Κύρια επιδίωξη των υπευθύνων του είναι να φέρουν σε επαφή καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και ερευνητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες γύρω από τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, στόχος είναι να διεγερθεί το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε αυτό να ανακαλύψει τις ανερχόμενες τάσεις της σύγχρονης μουσικής και να γνωρίσει τα νέα πρόσωπα του πολιτιστικού γίγνεσθαι.      

Στη διοργάνωση θα μετέχουν ένας μυστηριώδης πιανίστας από τη Σαρδηνία, που φοράει μάσκα αντιλόπης και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας ταλαντούχος συνθέτης από την Ιταλία, που συνδυάζει την κλασική μουσική με την ποπ κουλτούρα, και ένας ανήσυχος σκηνοθέτης από το Βέλγιο, που περιπλανιέται σε νυκτερινά clubs, για να καταγράψει την ιστορία της χορευτικής μουσικής.  

Ο  Lambert (ο πιανίστας με τη μάσκα αντιλόπης) και ο Federico Albanese («Τhe Houseboat and The Moon») θα δώσουν δύο συναυλίες στη διάρκεια της ημέρας και ο Jozef Devillé θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Ο Ήχος του Βελγίου , μια ταινία για την ιστορία της χορευτικής μουσικής που γράφεται στα club των πόλεων.  Παράλληλα, θα οργανωθούν τρεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τη συμμετοχή 12 ειδικών και με θέματα σχετικά με την επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων στην παραγωγή και την ανάθεση του καλλιτεχνικού έργου. 

Το πλήρες πρόγραμμα του Reworks Agora:

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Reworks Agora, το οποίο φέρει τον τίτλο, έχει ως εξής:

Φουαγιέ νέου κτηρίου (Μ2)

14:00 – 14:15 Εγγραφές

Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ 2, νέο κτήριο (Μ2)

14:15 Υποδοχή

14:30 – 16:00 1η  Συζήτηση │ Το Elevate Discourse & Activism παρουσιάζει: «Λύσεις στα δεσμά της τέχνης. Πώς η τεχνολογική ανάπτυξη και το πνεύμα της καινοτομίας αλλάζουν τον τρόπο που οι καλλιτέχνες συνδέονται με το έργο και το κοινό τους».

16:00 – 16:15 Διάλειμμα

16:15 – 17:45 2η Συζήτηση │ Το Resonate Conference παρουσιάζει: «Δημόσιες Χρηματοδοτήσεις, Δημόσια Τέχνη, Δημόσιος Διάλογος: Νέες στρατηγικές στην ανάθεση καλλιτεχνικού έργου»

17:15 – 18:30 Προβολή ντοκιμαντέρ │ «Ο Ήχος του Βελγίου» (δωρεάν είσοδος)

17:45 – 18:15 Διάλειμμα

18:15 – 19:45 3η Συζήτηση │ H διαστρωμάτωση του πολιτιστικού κεφαλαίου στη σύγχρονη μουσική παραγωγή και διανομή

19:45 – 20:00 Διάλειμμα

20:00 – 21:00 Συναυλία Lambert

21:00 – 21:15 Διάλειμμα

21:15 – 22:15 Συναυλία Federico Albanese

F01 –  F04: O μυστηριώδης πιανίστας με τη μάσκα αντιλόπης, που ακούει στο όνομα Λάμπερτ, ανοίγει τον κύκλο των συναυλιών του Reworks Forum

F05 – F06: Ο Φεντερίκο Αλμπανέζε δημιουργεί σύγχρονη μινιμαλιστική μουσική με ορχηστρικά και νεοκλασικά στοιχεία

F07 – F09: Στην αυθεντική κουλτούρα του βέλγικου clubbing μεταφέρει τους θεατές το μουσικό ντοκιμαντέρ «Ο Ήχος του Βελγίου»     

Reworks Agora, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτήριο Μ2, φουαγιέ & Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ 2, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 14:00 – 22:15, www.tch.gr. Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας). Προπώληση εισιτηρίων: Public Stores, Media Markt, Seven Spots, Underground Shops, Stereodisc, Lotos, www.viva.gr και εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης