Με μουσική χάουζ (house), ιλέκτρο (electro) και αλτέρνατιβ ροκ (alternative rock) έκλεισε χθες(23/6) δυναμικά ο κύκλος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής». Στην πλατεία Ασωμάτων από νωρίς είχε ξεκινήσει να καταφτάνει το κοινό, ανάμεσά τους και αρκετοί τουρίστες

Πιο παρεϊστικη ήταν η διάθεση στο Μεταλυκεικό Εκπαιδευτήριο Σίτυ Γιούνιτι (City Unity), όπου στον μικρό πεζόδρομο της Θησέως, λίγο πιο κάτω από το Σύνταγμα, είχαν στηθεί δύο μεγάλα ηχεία και οι ντι τζέιζ (Djs), προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν και τους περαστικούς.

Και αν για κάποιους ο θόρυβος ήταν...εκκωφαντικός, ο Λάζαρος Νταμάνης, συντονιστής ελληνικού δικτύου “Μ.Ε.Σ.Ο- Μουσικές Εκδηλώσεις’’ εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλουμε με τη μουσική να “ξυπνάμε” κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να έχει αποκοιμηθεί και να αποτελούμε αφορμή και για άλλες παράπλευρες δημιουργίες».

Αναφερόμενος στη διοργάνωση και παραγωγή εξήγησε: «Υπήρχε μεγάλη δυσκολία λόγω των συνθηκών, όπως «κλειστό» κέντρο, οι μπλοκαρισμένοι δρόμοι, οι εξελίξεις που κρατούν τον κόσμο στο σπίτι. Εμείς όμως πιστεύουμε, πως με τη βοήθεια όλων των φορέων που μας στήριξαν και τις δικές μας καθημερινές προσπάθειες, πετύχαμε το στόχο μας και αισθανόμαστε ηθικά, ''δισεκατομμυριούχοι''».

«Σε περιόδους κρίσης», συνεχίζει, «γνωρίζουμε καλά, και από το παρελθόν, πως οι τέχνες πάντα αναγεννώνται και έτσι πιστεύουμε κ εμείς πως με τη διοργάνωση αυτή κρατάμε ψηλά το ηθικό».

Οι 35 πόλεις οι οποίες συμμετείχαν, στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, θεωρείται αριθμός ρεκόρ, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς, πως το 1999 με έξι συμμετοχές, ο προϋπολογισμός ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον σημερινό.