Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θα βρίσκεται στο Public Café Συντάγματος, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι», από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Στα σαράντα δύο του χρόνια, ο Αλέξανδρος Παυλής, πολιτικός μηχανικός, βρίσκεται βυθισμένος στην απελπισία της αναδουλειάς και της ανασφάλειας. Αλλά τα μεγάλα του προβλήματα και η σοβαρή κρίση στη μακρόχρονη σχέση του με την Άννα είναι ένα τίποτα μπροστά στο παιχνίδι της μοίρας, αφού από ένα σφοδρό αυτοκινητικό ατύχημα χάνει το φως του. Το σοκ είναι τεράστιο και το σκοτάδι του τον τραβάει στην αυτοκαταστροφή. Κι εκεί που πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει γι’ αυτόν, ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο, άγνωστο, δύσκολο αλλά και μαγικό. Η δασκάλα του στη γραφή Μπράιγ, η Μαργαρίτα, τυφλή εκ γενετής, τον βοηθάει να σταθεί στα πόδια του. Νιώθει να ξαναγεννιέται. Αλλά και στη νέα του ζωή τα εμπόδια είναι τεράστια. Πάλι η μοίρα σκηνοθετεί κάτι αδιανόητο. Κι εκεί πια θα μιλήσει η δύναμη της ψυχής…» (απόσπασμα από το βιβλίο).

 Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον κόσμο του σκοταδιού, εκεί όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση. Πρόκειται για μια ιστορία για τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης.

Το βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα σχολιάζει μια ανθρώπινη ιστορία ζωής που διδάσκει πολλά, καθώς οι ήρωες του είναι απλοί και σύγχρονοι άνθρωποι, γνώριμες φυσιογνωμίες οι οποίες διακατέχονται από τα άγχη της σημερινής εποχής, και οδηγούνται μοιραία στην κοινωνική τους αποξένωση.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ελένη Λαζάρου (δημοσιογράφος), Κώστας Χαρδαβέλλας (δημοσιογράφος) και η Εβίτα Κισκήρα (οφθαλμίατρος) ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.

Είσοδος: Ελεύθερη στο Public Café Συντάγματος (17.10.2016)

 Μπείτε τώρα στο http://blog.public.gr/event/ για περισσότερες πληροφορίες και ανακαλύψτε αμέτρητες εκδηλώσεις για τα αγαπημένα σας βιβλία!