Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους «Μύθους του Αισώπου» και την προσέγγισή τους από τον εικαστικό Μανώλη Χάρο όπως και μια ομαδική έκθεση 30 γελοιογράφων με έργα της τελευταίας σοδειάς γύρω από τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, έχει σχεδιάσει για το προσεχές φθινόπωρο το Μουσείο Μπενάκη. Στο μέχρι στιγμής πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, 2011 συμπεριλαμβάνεται η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Βρετανού καλλιτέχνη Ντάμιεν Χερστ ( Damien Hirst), με τίτλο New Religion (έχει ξεκινήσει η παρουσίαση της πρώτα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Ένα αφιέρωμα στον ζωγράφο της γενιάς του 30, Αγήνορα Αστεριάδη, με 150 έργα του από διάφορες συλλογές, πολλά σε πρώτη δημόσια εμφάνισή τους. Ο Βρετανός εικαστικός Αντυ Χόλντεν (Andy Holden) θα δημιουργήσει φέτος ειδικά για το Μπενάκη της Πειραιώς, έργο σε σχέση με τα αρχαιοελλληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα του Μουσείου, συνεχίζοντας τη διερεύνηση ζητημάτων που ξεκίνησε να επεξεργάζεται στην έκθεσή του στην Tate Britain το 2010 (είχε τότε παρουσιάσει ένα κεντημένο και μεγεθυμένο αντίγραφο ενός πέτρινου θραύσματος, που είχε πάρει από την Πυραμίδα της Γκίζα όταν ήταν παιδί).

Μια αναδρομική έκθεση των συλλογών τέχνης της ΑΓΕΤ Ηρακλής, την οποία παραχώρησε η εταιρεία για 19 χρόνια στο Μπενάκη.

Επίσης, έκθεση με τα σχέδια και φωτογραφίες από τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στα τέλη της δεκαετίας του 20, για την ανέγερση των κτιρίων της Τράπεζας της Ελλάδος Τέλος, στις φθινοπωρινές εκθέσεις του Μπενάκη, θα παρουσιαστεί το έργο του συγγραφέα και εικαστικού Νίκου Χουλιαρά, για πρώτη φορά συγκεντρωμένο με όλες του τις πτυχές και έμφαση στην εικαστική του δημιουργία.

Τα εκθέματα συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, καθώς και, κατά κύριο λόγο, ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χουλιαρά.