Η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο θα εμφανιστεί από 21 έως 26 Δεκεμβρίου στο Παλλάς με το εντυπωσιακό Opus Cactus

Το ελληνικό κοινό τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στους Momix, όπως έχουμε παρατηρήσει κατ’ επανάληψη. Κάθε εμφάνισή τους στην χώρα μας –η προηγούμενη ήταν πέρυσι με το «Dreamcatcher» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- αποτελεί γεγονός και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Ο λόγος είναι προφανής. Τα θεάματα που ενορχηστρώνει ο Μόουζες Πέντλετον, ο χορογράφος της ομάδας, είναι μια διασταύρωση χορού, τσίρκου, παντομίμας, θεάτρου σκιών και αθλητισμού, τα οποία διακρίνονται για το εξαιρετικό χιούμορ, την εφευρετικότητα και την αισθητική τους. Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτόν τον κατακλυσμό ερεθισμάτων…

Η νέα παραγωγή των Momix που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε είναι μια ωδή στην χλωρίδα και στην πανίδα της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα, στο άγονο τοπίο των κάκτων που κρύβει έναν πραγματικό μικρόκοσμο απαράμιλλης αντοχής και ζωτικότητας. Το «Opus Cactus» αρχικά είχε σχεδιαστεί για μία εικοσάλεπτη παράσταση από το Μπαλέτο της Αριζόνα. Στη συνέχεια, όμως, όμως μετατράπηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς από τους Momix: αέναος σκηνικός σουρεαλισμός, τολμηρό παιχνίδι μεταμορφώσεων που υπνωτίζει το θεατή και φλερτάρει με την οφθαλμαπάτη, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Δίκαια λοιπόν, εκθειάστηκε από την κριτική όπου και αν παρουσιάστηκε:

Ελάχιστοι καλλιτέχνες σήμερα μπορούν να πετύχουν το οπτικό  μεγαλείο και τη θεατρική μαγεία που πετυχαίνει ο Pendleton με ελάχιστα μέσα.
The Wall Street Journal

Το Opus Cactus είναι δύο πράξεις διασκέδασης και ενθουσιασμού.
The New York Times

Με πηγή έμπνευσης τη χλωρίδα, πανίδα και την απόλυτη μαγεία της Δύσης στην Αμερική, η ευφυής, θεατρική και πονηρή μαγεία του ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο.
New York Post

Φρέσκος, εκλεπτυσμένος, πνευματώδης συνδυασμός ψευδαίσθησης και κωμικότητας.
The Guardian

Μία λαμπρή επαναστατική ανακάλυψη, εξαιρετικά συναρπαστική και σπάνια. Μία πονηρή φαντασία που καταπλήσσει και διασκεδάζει, σ’ ένα μαγικό ένωμα πνεύματος  και σώματος.
La Republica

Σκηνικός πλούτος, τόλμη, απέριττη ομορφιά, μέγιστη έμπνευση. Οι φυσικές δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν σε μία παράσταση συναρπαστική, που όμοιά της δεν έχει ποτέ ξανά εκκολαφθεί!
Le Monde

Η ταυτότητα της παράστασης:

ΜΟΜΙΧ, Οpus Cactus

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Moses Pendleton

Χορεύουν: Jennifer Chicheportiche, Rebecca Rasmussen (Dance Captain),  Catherine Jaeger, Jerrica Blankenship, Amanda Diehl-Hulen, Beau Campbell Jocelyn Wallace Lauren Jaeger, Steven Ezra (Dance Captain), Changyong Sung, Greg Dearmond, Anthony Bocconi, Jason Williams, Morgan Hulen

ΜΟΜΙΧ, Οpus Cactus, Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:30, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 17:00 και 21:00, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 20:30, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 17:00 και 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Δ: 20€  | Ζώνη Γ: 30€ | Ζώνη Β: 40€ | Ζώνη Α: 50€ | Διακεκριμένη Ζώνη: 60€. Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, προβλέπεται έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες: Ζώνη Δ: 16€ | Ζώνη Γ: 24€ | Ζώνη Β: 32€ | Ζώνη Α: 40€ | Διακεκριμένη Ζώνη: 48€. Για ανέργους ειδική τιμή: 15€ στην Ζώνη Δ. Προπώληση Εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-pallas/momix-opus-cactus/), τηλεφωνικά στο 11876, στα ταμεία του Παλλάς, σε όλα τα καταστήματα Public και MediaMarkt.