Το Μέγαρο αναπροσαρμόζει την τιμολογιακή πολιτική του υπέρ των αδυνάμων και προσφέρει εισιτήρια σε χαμηλές τιμές ή και δωρεάν σε ανέργους, πολύτεκνους, νέους, σπουδαστές και συνταξιούχος

Επειδή η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλάζει τιμολογιακή πολιτική και προσκαλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές και νέους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του.

Αναλυτικότερα, ο ΟΜΜΘ θεσπίζει νέες κατηγορίες εισιτηρίων με ειδικές τιμές, μειωμένες σε ποσοστό από 35% έως 50%, σε σχέση με τις κανονικές τιμές. Οι εκπτώσεις παρέχονται για όλες τις θέσεις, ακόμη και για την Α΄ ζώνη, που καταλαμβάνει την πλατεία της Αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) και την πλατεία της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2).

Στις νέες κατηγορίες εντάσσονται οι ακόλουθες ομάδες: 

Κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης. Η εν λόγω κάρτα χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εισοδηματικά κριτήρια, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ν. 4320/2015). Είναι απαραίτητη η επίδειξή της.

Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (European Youth Card ǀ EYC). Η εν λόγω κάρτα εκδίδεται από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας για νέους από 13 έως 30 ετών. Είναι αναγκαία η επίδειξή της.

Κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (International Student Identity Card ǀ ISIC). Η εν λόγω ταυτότητα χορηγείται σε φοιτητές & σπουδαστές πλήρους φοίτησης (full-time) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα μέσης, ανώτερης & ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι απαραίτητη η επίδειξή της. 

Πολύτεκνοι. Είναι αναγκαία η επίδειξη της σχετικής κάρτας.

Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Στην ομάδα αυτή εντάσσονται άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κίνησης κ.ά.

Σπουδαστές ωδείων. Δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.

Επίσης, διευρύνεται η κατηγορία των φοιτητικών εισιτηρίων, όπου επίσης ισχύουν μειωμένες τιμές, και καταλαμβάνει, εκτός των άλλων, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Της τελευταίας στιγμής…

Ταυτοχρόνως, για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εισάγει το θεσμό των εισιτηρίων τελευταίας στιγμής, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου λίγη ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται στους θεατές η ευκαιρία να παρακολουθήσουν με χαμηλό αντίτιμο συναυλίες, παραστάσεις όπερας και θεάτρου.

Κατά το πρότυπο αυτό, ο ΟΜΜΘ θα διαθέτει τουλάχιστον δέκα (10) εισιτήρια με έκπτωση (στην τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου). Η διάθεση αυτών των εισιτηρίων θα γίνεται κατά την ημέρα της εκάστοτε παράστασης από τις πρωινές ώρες και με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προσφορά θα ισχύει μόνο για τις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι για τις εκδηλώσεις τρίτων, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν, όπως και κατά το παρελθόν, ειδικές τιμές για ανέργους (έκπτωση 35 έως 50%), κατόχους Κάρτας Πολιτισμού (δωρεάν εισιτήριο), μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (έκπτωση 50% επί της  ζώνης εισιτηρίου), μαθητές έως Γ΄ Λυκείου (έκπτωση 35 έως 50%), φοιτητές (έκπτωση 35% έως 50%) και μέλη του προγράμματος Miles & Bonus της Aegean Airlines (10% έως 20% σε παραγωγές του ΟΜΜΘ). Τέλος, συνεχίζουν να προσφέρονται ομαδικά εισιτήρια μειωμένης τιμής σε σχολεία, συλλόγους και οργανωμένους φορείς, αναλόγως της πολιτικής κάθε παράστασης.