Τέσσερις δεκαετίες συμπληρώνονται από τον μυστηριώδη θάνατό του στο Παρίσι. Τέσσερις δεκαετίες μετά, εκατοντάδες φίλοι συνεχίζουν να συρρέουν στον τάφο του Τζιμ Μόρισον, εκεί όπου το ροκ ζει για πάντα.
Ο εμβληματικός τραγουδιστής και ασυμβίβαστος ποιητής συγκλόνισε τους θαυμαστές των Doors όταν βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του σε ηλικία 27 ετών.

Δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, το μυστήριο για τις συνθήκες του τέλους του τροφοδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.

Το νεκροταφείο του Περ Λασέζ στο Παρίσι φιλοξενεί τα φαντάσματα και άλλων διάσημων, όπως ο Μαρσέλ Προυστ και ο Όσκαρ Ουάιλντ. Λίγοι όμως συνεχίζουν να προσελκύουν τόσο κόσμο όσο η επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990:

«Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» γράφει η πλάκα στα ελληνικά.

Δύο από τα υπόλοιπα μέλη των Doors, ο κιθαρίστας Ρόμπι Κρίγκερ και ο κιμπορντίστας Ρέι Μάνζαρεκ, θα τιμήσουν την Κυριακή τη μνήμη του με μια συναυλία στο κλαμπ Bataclan, που έχει ήδη πουλήσει όλα τα εισιτήρια.

Ο καιρός της ψυχεδέλειας και της αμφισβήτησης μπορεί να έχει τελειώσει, ακόμα όμως και παιδιά που γεννήθηκαν μετά το θάνατο του τραγουδιστή-ποιητή συνεχίζουν να παρασύρονται από τραγούδια όπως τα Light My Fire, Riders on the Storm και People are Strange.
Πηγή: in.gr